Υπηρεσιακό υπ. Εσωτερικών ζητά ο Τσίπρας, «υπηρεσιακή κυβέρνηση» ακούει το Μαξίμου

Για αυτή την «ψευδή είδηση» θα παρέμβει κανένας "fact checker";

Με δυσκολία φαίνεται πως έγινε δεκτή στο μέγαρο Μαξίμου η… «εντολή» που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προκηρύξει άμεσα εκλογές για τον Σεπτέμβριο και να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών μέχρι αυτές να πραγματοποιηθούν. 

Παρά το γεγονός ότι ακόμη και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ «έπαιξαν» την είδηση κάνοντας λόγο για αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, το μέγαρο Μαξίμου «άκουσε» αυτό που το βόλευε για να βγάλει την ανακοίνωση που ήθελε. Έτσι λοιπόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκαλεί τον Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για «επιτομή του πολιτικού παραλογισμού», επειδή δήθεν ζήτησε… «υπηρεσιακή κυβένρηση για τρεις μήνες.

«Ο κ. Τσίπρας ζήτησε σήμερα, και για τους επόμενους τρεις μήνες, υπηρεσιακή κυβέρνηση! Πρόκειται για την επιτομή του πολιτικού παραλογισμού. Όχι μόνο γιατί παραβλέπει την εκπεφρασμένη λαϊκή βούληση και τους τρέχοντες πολιτικούς συσχετισμούς, αλλά, κυρίως, γιατί κάτι τέτοιο θα οδηγούσε τη χώρα σε μια παρατεταμένη επικίνδυνη αστάθεια, η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα επιδείνωνε την κατάσταση για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις και θα γεννούσε εθνικούς κινδύνους» απάντησε, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου στις σημερινές αναφορές του Αλέξη Τσίπρα και στην εισήγηση που έκανε στην Πολιτική Γραμματεία, παρότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο.

Στην εισήγησή του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από την κυβέρνηση να ανακοινώσει από σήμερα την ημερομηνία των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο, να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών για να πάει η χώρα ομαλά στην πορεία προς τις εκλογές, να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να είναι σε πλήρη γνώση των εξελίξεων στα εθνικά μας θέματα καθ’ όλη τη προεκλογική περίοδο, καθώς και να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή και να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στην πορεία προς τις εκλογές.

Το παιδί του Διονύση Σιμόπουλου αλλάζει φωτογραφία στο προφίλ του αστροφυσικού και συγκινεί: «That’s all folks»

Το παιδί του Διονύση Σιμόπουλου αλλάζει φωτογραφία στο προφίλ του αστροφυσικού και συγκινεί: «That’s all folks»

«Αυτό ήταν» σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση το μήνυμα της φωτογραφίας που ανέβασε το παιδί του…