Newsroom

Newsroom

Υπεύθυνος για τους πειθαρχικούς ελέγχους των δικαστών ο πειθαρχικά ένοχος Λεοντής

Με επίπληξη τιμωρήθηκε ο πειθαρχικά ένοχος αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Νίκος Λεοντής από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣτΕ μετά την πειθαρχική δίωξη που είχε διατάξει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

570778ee1dc524311f8b4b29

Τρία  από τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου ψήφισαν να του επιβληθεί πρόστιμο και 4 μέλη να τιμωρηθεί με επίπληξη .

Να υπενθυμίσουμε ότι ο επικεφαλής των Επιθεωρητών του Αρείου Πάγου Νίκος Λεοντής υπεύθυνος για τους πειθαρχικούς ελέγχους προήδρευε για 9 χρόνια

του δευτεροβάθμιου αθλητικού δικαστηρίου

 χωρίς να είναι ενήμερος ο Άρειος Πάγος . Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός προβλέπει ότι η θητεία του δικαστή της ελληνικής ομοσπονδίας διαρκεί δύο έτη και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις και εν γνώσει του Αρείου Πάγου μπορεί να ανανεωθεί.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Λεοντής -που επί των ημερών του το ποδοσφαιρικό στερέωμα κλυδωνιζόταν από το σκάνδαλο «Koriopolis» με τους στημένους αγώνες- φερόταν να ανανεώνει μονομερώς και παρανόμως τη σύμβασή του με την ΕΠΟ, κάτι που αποτελούσε κοινό τους μυστικό.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως γίνεται ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου που είναι επικεφαλής των Επιθεωρητών του Αρείου Πάγου -δηλαδή υπεύθυνος για τους πειθαρχικούς ελέγχους- να ασκεί τα καθήκοντά του, ελέγχοντας δικαστές για πειθαρχικά παραπτώματα, τη στιγμή που ο ίδιος κρίθηκε πειθαρχικά ένοχος.