Newsroom

Newsroom

Υπερχείλισε φράγμα στο Χιούστον – Να εκκενωθούν συνοικίες ζητούν οι αρχές

Αξιωματούχοι στην Κομητεία Μπραζόρια, έξω από το Χιούστον, προειδοποίησαν πριν από λίγο μέσω Twitter ότι ένα αντιπλημμυρικό φράγμα στις Λίμνες Κολούμπια δεν άντεξε στα νερά των πλημμυρών που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ και κάλεσαν όσους κατοίκους δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει την περιοχή να το κάνουν αμέσως.

59a594991dc524bb0b8b4636

Υπερχείλιση παρατηρείται επίσης εδώ και κάποιες ώρες και στα δύο κύρια φράγματα στο Χιούστον.

Αν και μηχανικοί του στρατού έχουν προσπαθήσει να αποτρέψουν μεγάλη υπερχείλιση υδάτων στα φράγματα Addicks και Barker, στα δυτικά περίχωρα του Χιούστον, η αντιπλημμυρική υπηρεσία της τοπικής κομητείας Χάρις έχει διαπιστώσει ότι το νερό έχει ξεπεράσει το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο σε ορισμένα σημεία.

Στο μεταξύ, δύο ταμιευτήρες υδάτων που συνέβαλαν να περιοριστούν οι συνέπειες των σφοδρών βροχοπτώσεων της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ έχουν αρχίσει να υπερχειλίζουν, γεγονός που ώθησε τις αρχές να αφήσουν περισσότερο νερό να ρεύσει στο σύστημα αποχέτευσης της πόλης —το οποίο ήδη αντιμετωπίζει τεράστια πίεση— για να αμβλυνθεί η κατάσταση σε δύο φράγματα, δήλωσαν αξιωματούχοι της Κομητείας Χάρις.

Οι αξιωματούχοι της Κομητείας παρακολουθούν την κατάσταση σε έξι συνοικίες γύρω από τους ταμιευτήρες και προέτρεψαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απομακρυνθούν πριν ανέβει το επίπεδο του νερού.


Το γεγονός ότι αφέθηκαν νερά από τους ταμιευτήρες στο αποχετευτικό σύστημα αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα των πλημμυρών στις περιοχές γύρω από τον Μπάφαλο Μπαγιού, έναν ποταμό ο οποίος περνάει από το κέντρο του Χιούστον, σύμφωνα με τον Τζεφ Λίντερ, έναν αξιωματούχο της Κομητείας Χάρις που εργάζεται για αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης δεν υπάρχουν πλημμύρες μέχρι τώρα.

Ο τυφώνας Χάρβεί που προκάλεσε τεράστιες πλημμύρες στο Τέξας αρχίζει σταδιακά να πλήττει τη Λουιζιάνα. Οι καταρρακτώδεις βροχές ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ διασώστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προσεγγίσουν εγκλωβισμένους.


Ασαφής παραμένει ο πραγματικός αριθμός των νεκρών από την καταστροφή. Ο δήμαρχος Σιλβέστερ Τέρνερ έχει επιβεβαιώσει τρεις θανάτους έως τώρα, όμως έχει αποφύγει να επιβεβαιώσει τις αναφορές που θέλουν μία 6μελή οικογένεια να αγνοείται.

Ο πρόεδρος της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ μετέβη σήμερα στο Τέξας ώστε να επιτηρήσει επί τόπου το συντονισμό των επιχειρήσεων προστασίας και διάσωσης.


Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…