Υπερτιμολόγηση 65 εκατ. ευρώ από Πατούλη καταγγέλλουν οι δημοτικές παρατάξεις Καλλιθέας – Μοσχάτου

Μεθοδεύσεις  που καθυστερούν την ολοκλήρωση του έργου ανάπλασης του πολυδιαφημισμένου παραλιακού μετώπου της αποδίδουν προσωπικά στον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, οι δημοτικές παρατάξεις «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή» του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»

4434542

Οι δημοτικές παρατάξεις κάνουν λόγο για αυθαίρετες εκτιμήσεις  του Γιώργου Πατούλη που αυξάνουν κατά 65 εκατ. ευρώ το κόστος ολοκλήρωσης του έργου που θα αποκαταστήσει την ιστορική σύνδεση των δύο δήμων με την ακτή.

Όπως αναφέρουν, παρότι η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται και θα έπρεπε να προωθείται η δημοπράτηση της δεύτερης, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής επιχειρεί να αλλάξει το σχέδιο για το πάρκο «σε κάτι άλλο», αυξάνοντας το συνολικό κόστος του έργου στα 175 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλεται, η Περιφέρεια δεσμεύει μόλις 2,5 εκατ. ευρώ επιπλέον από τον προϋπολογισμό της.

«Μετά από επίπονη διαδικασία, ξεκινά επιτέλους αυτό το έργο. Η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί στο σύνολο του το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει. Πραγματοποιούμε ήδη σειρά επαφών με το σύνολο των ενδιαφερομένων και ενημερώνουμε για την πορεία του έργου που έχουμε αναλάβει. Το έργο θα ολοκληρωθεί έως το Φεβρουάριο του 2019. Οι Δήμοι της Καλλιθέας και του Μοσχάτου – Ταύρου θα είναι πλέον θωρακισμένοι αντιπλημμυρικά, με πρόσβαση στην παραλία, χωρίς αποκλεισμούς και οι πόλεις θα επανενωθούν με τη θάλασσα. Η Αττική αλλάζει» δήλωνε τον Μάιο του 2017 ο τότε αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Καπάταης για το έργο που ξεκινούσε με διθυράμβους και ενθουσιασμό.

Κάτι παραπάνω από έναν χρόνο αργότερα από την ημερομηνία ορόσημο για την παράδοση του έργου, και με ολοκληρωμένο μόλις της πρώτης φάσης του, οι καταγγελίες για τους χειρισμούς της Περιφέρειας δημιουργούν προβληματισμό και θα πρέπει πάραυτα να απαντηθούν.

Διαβάστε την κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων των δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου:

«Οι δημοτικές παρατάξεις “Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή” του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και “Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας” διαπιστώνουν με ιδιαίτερη ανησυχία την παρελκυστική πολιτική, την οποία εφαρμόζει η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής υπό τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Πατούλη ως προς την εξέλιξη των έργων και την ολοκλήρωση της ανάπλασης του Παραλιακού μετώπου.

Ενώ η πρώτη φάση του έργου ολοκληρώνεται, η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αρνείται να οργανώσει τη δημοπράτηση της δεύτερης. Δηλαδή, να γίνει Πάρκο η Παραλία και να αποκατασταθεί η ιστορική σύνδεση των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου με την ακτή. Αντί να εκπληρώσει αυτή την υποχρέωσή της, εφευρίσκει το έωλο επιχείρημα ότι απαιτείται επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία είναι ήδη εγκεκριμένη με Προεδρικό Διάταγμα.

Δεσμεύοντας μόνο για το σκοπό αυτό επιπλέον 2,5 εκ. € από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας, αυξάνει με δικές της αυθαίρετες εκτιμήσεις κατά 65 εκ. € το κόστος των επικειμένων έργων, τα οποία τώρα προϋπολογίζονται στο ύψος των 175 εκ. €. Προφανώς, σε καιρό υγειονομικής κρίσης και σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, θέλουν να αλλάξουν το σχέδιο του πάρκου σε κάτι άλλο. Αυτές οι επιλογές συνοδεύονται από τη συστηματική άρνηση του κ. Γιώργου Πατούλη και της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεργαστούν με σοβαρότητα και κατά συστηματικό τρόπο με τους Δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου και να εξηγήσουν στους πολίτες τους πραγματικούς στόχους τους με ουσιαστικό διάλογο.

Οι δύο δημοτικές παρατάξεις καλούν τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη να ενεργήσει για τη δημοπράτηση της δεύτερης φάσης των έργων στο Παραλιακό μέτωπο, σύμφωνα με το σχεδιασμό. Να γίνει Πάρκο, η Παραλία. Να συνδεθούν και πάλι οι Δήμοι Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου με τη θάλασσα. Υπογραμμίζουν, εξάλλου, την υποχρέωση των διοικήσεων των δύο Δήμων να εγκαταλείψουν τη στάση αναμονής ή τυχόν κομματικές σκοπιμότητες και να κινητοποιηθούν αμέσως για την προώθηση και ολοκλήρωση των έργων προς όφελος των πολιτών».

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

εκτακτο

Συναγερμός στην Κρήτη: Μεγάλη φωτιά κοντά στον ναύσταθμο στη Σούδα – Μήνυμα του 112 για εκκένωση (video)

Στη Σούδα επιχειρούν συνολικά 55 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 πεζοπόρα

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

InCollage 20240423 092006837

Έλον Μασκ: To σχόλιο του στο Twitter για την Ελένη Τσολάκη – «Ένας πολύ όμορφος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

Ο ιδιοκτήτης του Twitter (X), Έλον Μασκ, φαίνεται να εντυπωσιάστηκε από τον τρόπο που παρουσίαζε…

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Κανάκης

«Καρφιά» από τον Αντώνη Κανάκη για Μητσοτάκη: «Τον καλέσαμε αλλά τελικά δεν ήρθε-Δεν μπορούσε να ελέγξει τις ερωτήσεις» (video)

Αποκαλύψεις έκανε ο παρουσιαστής των Ράδιο Αρβύλα, καθώς όπως είπε, ο πρωθυπουργός, απέφυγε να πάει…

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Μαλαισία

Μαλαισία: 10 νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων – Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Οι 10 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ήταν μέλη των πληρωμάτων των δύο ελικοπτέρων