Newsroom

Newsroom

Υπερσύγχρονο τηλεοπτικό στούντιο Full HD στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ

Ένα τηλεοπτικό στούντιο σύγχρονων προδιαγραφών το οποίο θα σταθεί αρωγός στο πλευρό των φοιτητών κατά τα πρώτα τους δημοσιογραφικά βήματα, κοσμεί πλέον το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών

58b6c0291dc52486778b4567

Ένα στούντιο τέτοιων προδιαγραφών αποτελούσε το όνειρο και το στόχο όλων των στελεχών αλλά και των φοιτητών του τμήματος εδώ και χρόνια. Πλέον, το τηλεοπτικό αυτό στούντιο, το οποίο θεωρείται μάλιστα το πιο σύγχρονο των Βαλκανίων, είναι στη διάθεση των μελλοντικών δημοσιογράφων. 

Αποτελεί ένα εργαλείο στα χέρια τους για πρακτική και πειραματισμό και με την κατάλληλη βοήθεια από το έμψυχο δυναμικό του Τμήματος θα προσφέρει στους φοιτητές και τα απαραίτητα “πρακτικά” εφόδια που χρειάζονται.

Το στούντιο εγκαινιάστηκε την Τρίτη το πρωί μαζί με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Φέρει το όνομα του ομότιμου καθηγητή Ευάγγελου Σόρογκα, του πρωτεργάτη του σχεδιασμού και της λειτουργίας του τηλεοπτικού στούντιο στο τμήμα ΕΜΜΕ από σύστασής του.



Υλοποιήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ (2007-2013) Περιφέρειας Αττικής (ΠΕΠ Αττικής) και η συνολική χρηματοδότηση που έλαβε το Τμήμα αγγίζει το μισό εκατομμύριο ευρώ. «Το τμήμα είχε στούντιο από το 1998, με πολύ πιο απλά μηχανήματα και σαφώς λιγότερες δυνατότητες», εξήγησε ο Νίκος Μύρτου, μέλος του Ερευνητικού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) του εργαστηρίου Οπτικοακουστικών Μέσων.

«Πάντα προσπαθούσαμε να το αναπτύξουμε και να το εκσυγχρονίσουμε με τα μέσα που διαθέταμε», πρόσθεσε ο κ. Μύρτου. «Είναι ένα στούντιο που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα επαγγελματικά τηλεοπτικά στούντιο», συνέχισε ο Δημήτρης Κουτσομπόλης, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του ΕΚΠΑ.

Από τότε μέχρι σήμερα, το εργαστήριο λειτουργεί ανελλιπώς, με μία διακοπή δυο χρόνων (το διάστημα 2013-15), όταν το τμήμα μετακόμισε στα νέα του κτίρια.


«Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την τιμή που μου έκαναν», δήλωσε συγκινημένος ο κ..Σόρογκας και πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή, η ιδέα της λειτουργίας του στούντιο ήταν να δώσει την ευκαιρία στους φοιτητές να πραγματοποιούν τα δικά τους τηλεοπτικά προγράμματα.

«Δίνουμε στο νέο στούντιο το όνομα του Βαγγέλη Σορόγκα, στυλοβάτη του τμήματός μας» ανέφερε κατά τα εγκαίνια και την ονοματοθεσία του πανεπιστημιακού τηλεοπτικού στούντιο ο σημερινός πρόεδρος των ΕΜΜΕ, καθηγητής Δημήτριος-Σταμάτιος Χαραλάμπης. «Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν και να πραγματώσουν το δικό τους πρόγραμμα» συμπλήρωσε από την πλευρά της, η καθηγήτρια κ. Μαρία Κομνηνού, διευθύντρια του εργαστηρίου οπτικοακουστικών μέσων.

Το εργαστήριο, βρίσκεται σε συνεργασία και με την ταινιοθήκη της Ελλάδος και το πολύτιμο υλικό της, ενώ, παράλληλα, γίνονται συζητήσεις και με το κανάλι της Βουλής, για να ερευνηθούν δρόμοι συνεργασίας και προβολής των παραγωγών των φοιτητών.

«Έχουμε ξεκινήσει ταυτόχρονα συνεργασία με την ΕΤΕΚΤ (Ενωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου Τηλεόρασης), που χάρη στο νέο τηλεοπτικό μας στούντιο θα μπορούν να δίνουν τεχνικά σεμινάρια στους υποψήφιους, τους οποίους εν συνεχεία θα αναγνωρίζουν ως δόκιμα μέλη» σημειώνει ο κ. Μύρτου. Οι φοιτητές μπορούν πλέον δυνητικά να παράγουν ζωντανές εκπομπές για το ευρύ κοινό, κάτι που δεν αποκλείουν να συμβεί μελλοντικά οι καθηγητές τους. «Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες, υπό την προϋπόθεση, όμως, να καλύψουμε υπαρκτά κενά σε θέματα ανθρωπιστικά και καλλιτεχνικά του σημερινού τηλεοπτικού προγράμματος» καταλήγει η κ. Κομνηνού.

Σημειώνεται ότι από την 1η Απριλίου θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και ο καινούριος ραδιοφωνικός σταθμός του τμήματος.




Και ένα εξαιρετικό Timelapse βίντεο


Φωτογραφίες: Ηλίας Λόης

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

5820786

Τέμπη: Συγγενείς καλούν τον Καραμανλή σε συνάντηση – «Έστω και την τελευταία στιγμή να απολογηθείτε»

«Εάν θέλετε μπορείτε να φέρετε και τους νομικούς σας. Εμείς δεν θα τους έχουμε», λένε…

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

THE WILDEST LANDING EVER at Madeira Airport 0 54 screenshot

Τρόμος στον αέρα: Απίστευτη προσγείωση αεροπλάνου στη Μαδέρα – Έκανε σούζα με τη μύτη λόγω ανέμων (video)

Κόβουν την ανάσα τα πλάνα του αεροσκάφους που προσπαθεί να προσγειωθεί στη Μαδέρα

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

Οικονομάκου

Οικονομάκου: Η απάντηση για τις φωτογραφίες στο Ντουμπάι – «Τους ενοχλεί γιατί ζουν μια δυστυχισμένη ζωή» (video)

«Δεν μου αρέσει και δεν μου ταιριάζει να εκθέτω τα προσωπικά μου», τόνισε η Αθηνά…

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…