Newsroom

Newsroom

Υπερπτήσεις στο Αιγαίο: Νέο έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία

«Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, η οποία παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, είναι απολύτως καταδικαστέα και απαράδεκτη»

1139147

Ένα νέο και σε έντονο ύφος διάβημα διαμαρτυρίας στην Τουρκία σε λιγότερο από 24 ώρες κατέθεσε η Αθήνα. Αυτό έρχεται μετά το μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων που σημειώθηκε χθες (27.04.2022) στο Αιγαίο,  την ακύρωση των στρατιωτικών Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης στρατιωτικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά και το πρώτο διάβημα που έστειλε χθες.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι με εντολή του υπουργού, Νίκου Δένδια, ο γγ του υπουργείου Θεμιστοκλής Δεμίρης έκανε νέο, εντονότατο, διάβημα στην Τουρκία για τις πρωτοφανείς, σε αριθμό, παραβιάσεις του ελληνικού FIR, και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. 

«Η συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική και παραβατική συμπεριφορά, η οποία παραβιάζει την ελληνική κυριαρχία, είναι απολύτως καταδικαστέα και απαράδεκτη», τονίζεται στο ελληνικό διάβημα και σημειώνεται ότι με ευθύνη της Τουρκίας υπονομεύεται η συνοχή του ΝΑΤΟ και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή με τον πόλεμο στην Ουκρανία σε εξέλιξη!

Η Ελλάδα ενημέρωσε ήδη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ, τον ΟΗΕ και το ICAO. 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…