Newsroom

Newsroom

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την αποφυλάκιση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Μηνιαία αποζημίωση σε στρατιωτικούς που κρατούνται στο εξωτερικό προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε από τους ΑΝΕΛ, με σκοπό οι δύο έλληνες στρατιωτικοί να αποκτήσουν νομικό έρεισμα έναντι των προφάσεων της τουρκικής πλευράς ότι δήθεν παραμένουν υπό κράτηση γιατί στερούνται μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

5afde1c21dc524b03c8b4567

του Άγγελου Προβολισιάνου

Ομοφώνως υπερψηφίστηκε η τροπολογία των ΑΝΕΛ προκειμένου οι δύο έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται περίπου τέσσερις μήνες στη γείτονα να έχουν το απαιτούμενο νομικό «πάτημα» για να αντικρούσουν τα εμπόδια που θέτει η Άγκυρα για την απελευθέρωσή τους.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει την καταβολή ειδικής μηνιαίας αποζημίωσης στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που σε καιρό ειρήνης τελεί υπό συνθήκες στέρησης της προσωπικής του ελευθερίας (προσωρινή κράτηση, φυλάκιση ή ομηρία) σε χώρα του εξωτερικού. Με την εν λόγω τροπολογία, οι δύο έλληνες στρατιωτικοί αποκτούν το νομικό επιχείρημα για να αντικρούσουν τους παράλογες ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς πως κρατούνται επειδή δεν διατηρούν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία και ως εκ τούτου είναι ύποπτοι διαφυγής.

Ο Πάνος Καμμένος ενημέρωσε ότι «την Παρασκευή υπάρχει δικαστήριο» για τους δύο στρατιωτικούς που κρατούνται, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι». Να σημειωθεί πως μπορεί μεν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να υπερψήφισαν την τροπολογία, όμως άσκησαν κριτική στον υπουργό Άμυνας για κωλυσιεργία, καθώς επισήμαναν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε εξαγγελθεί πριν δύο μήνες. 

Η τροπολογία:

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…