Newsroom

Newsroom

Υπέρ-υπολογιστής προβλέπει τον νικητή του Champions League

Όσο η τεχνολογία εξελίσσεται, πολλά επιστημονικά πεδία, όπως αυτό των στατιστικών αναλύσεων βελτιώνονται σημαντικά. 

AP 20236776002853

Η δυνατότητα επεξεργασίας πλήθους παραμέτρων που επηρεάζουν τα αποτελέσματα, δίνει πλέον στις αναλύσεις μια άλλη μορφή. Χρησιμοποιώντας συνδυαστικούς αλγόριθμους και δεδομένα τα οποία μεταβάλλονται δυναμικά από εξωγενείς παράγοντες και παγκόσμιες συνθήκες, πανίσχυροι υπολογιστές μπορούν να προβλέψουν σχεδόν τα πάντα!

Μ’ αυτόν τον τρόπο έγινε και η ανάλυση του FiveThirtyEight για το νικητή του φετινού Champions League. Η ανάλυση αυτή περιέχει τα ποσοστά που έχει κάθε ομάδα για: πρόκριση στους «16», πρόκριση στα προημιτελικά, πρόκριση στα ημιτελικά, πρόκριση στον τελικό και νίκη στη διοργάνωση. Ανάμεσα στις επικρατέστερες ομάδες για τον τίτλο του 2020-21 είναι η τωρινή κάτοχος Μπάγερν με 21%, η Μάντσεστερ Σίτι με 16%, η Λίβερπουλ με 12%, η Μπαρτσελόνα με 11% και η Παρί Σεν Ζερμέν με 8%. 

Παρότι πέρυσι η Μάντσεστερ Σίτι αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Λυών, φέτος οι αναλύσεις την τοποθετούν ως δεύτερη επικρατέστερη για το Champions League. Ως πρώτη επικρατέστερη φέρεται η Μπάγερν και το bwin στοίχημα την τοποθετεί ως κορυφαίο φαβορί και για τον τίτλο, με τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ να ακολουθούν. Η Μπάγερν και δύο αγγλικές ομάδες λοιπόν αποτελούν τη «χρυσή» τριάδα της διεκδίκησης, με την πρώτη να παραμένει φαβορί για δεύτερη συνεχή χρονιά. 

Στους ομίλους του Champions League έχει περάσει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος έχει πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά του καθώς θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον 3ο όμιλο. Οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν έχοντας μέχρι στιγμής μία ήττα από την Πόρτο και μία νίκη απέναντι στη Μαρσέιγ. Δεδομένου ότι στην 1η θέση του ομίλου θα βρίσκεται η Μάντσεστερ Σίτι, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσπεράσει την Πόρτο στους επόμενους αγώνες και να καταφέρει να πάρει τη 2η θέση, ώστε να βρεθεί στους «16» της διοργάνωσης και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία.

Στις 9 Δεκεμβρίου θα διεξαχθούν οι τελευταίοι αγώνες των ομίλων και μέχρι τότε πολλά μπορούν να συμβούν στα 4 από τα 6 παιχνίδια που απομένουν. Ίσως όχι για τις πρώτες θέσεις των ομίλων στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά σίγουρα για τις δεύτερες. Μέχρι σήμερα, οι τρεις κορυφαίες ομάδες των προγνωστικών, Μπάγερν, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, βαδίζουν στους ομίλους μόνο με νίκες. Περιμένουμε λοιπόν τη συνέχεια για να δούμε εάν οι σύγχρονες αναλύσεις μπορούν πράγματι να δείξουν με ακρίβεια τους νικητές των προσεχών διοργανώσεων…

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…