Υπέρ της θέσης Τσίπρα για κήρυξη αργίας λόγω καύσωνα ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Κώστας Λαγουβάρδος, συντάχθηκε με την θέση που υιοθέτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, για κήρυξη αργίας λόγω του κύματος καύσωνα που αναμένεται να σαρώσει την επικράτεια.

AP100526023500

Σε δηλώσεις του στο iEidiseis.gr, ο κ. Λαγουβάρδος ανέφερε ότι είναι υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης, ούτως ώστε να προστατευθεί ο πληθυσμός και οι ευπαθείς ομάδες, σημειώνοντας μάλιστα ότι «είχαμε 6 μήνες lockdown, δεν θα μας πειράξει αν μια μέρα κάποιοι άνθρωποι παραμείνουν στο σπίτι τους».

«Είμαι υπέρ της συγκεκριμένης πρότασης. Φανταστείτε τον κόσμο να περιμένει σε μια στάση λεωφορείου ή να είναι μέσα σε ένα λεωφορείο με θερμοκρασίες περιβάλλοντος άνω των 45 βαθμών. Ξέρετε» συμπλήρωσε «δεν έχουν όλοι την άνεση της χρήσης του αυτοκινήτου μας και του κλιματιστικού που σου προσφέρει ιδανικές συνθήκες για να βρεθείς στο γραφείο σου. Είχαμε 6 μήνες lockdown, δεν θα μας πειράξει αν μια μέρα κάποιοι άνθρωποι παραμείνουν στο σπίτι τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο iEidiseis.gr.

Παράλληλα, ο κ. Λαγουβάρδος σημείωσε ότι η Δευτέρα θα είναι η πιο θερμή ημέρα του κύματος καύσωνα. «Η πιο θερμή μέρα θα είναι η ερχόμενη Δευτέρα με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 45 βαθμούς και αυτό θα λάβει χώρα σε ολόκληρη την Ηπειρωτική Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Λάρισα, η Πελοπόννησος, η Κεντρική Μακεδονία, η Νότια Κρήτη ακόμη και σε κάποια νησιά των Δωδεκανήσων. Τις επόμενες μέρες πάντως και έως τα τέλη της ερχόμενης βδομάδας θα έχουμε πολύ ζέστη, με την θερμοκρασία να παραμένει σταθερά πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Δεν θα ξεπεράσει όμως τους 45 βαθμούς», υπογράμμισε.

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ