Newsroom

Newsroom

Υπέρ της μείωσης μισθών στην Ελλάδα ο Ρεν

Υπέρμαχος της μείωσης των μισθών στην Ελλάδα, δήλωσε ο Όλι Ρεν στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου. Τάχθηκε…

oli ren 1 0

Υπέρμαχος της μείωσης των μισθών στην Ελλάδα, δήλωσε ο Όλι Ρεν στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου.

Τάχθηκε επίσης υπέρ της συνέχισης του έργου της Τρόικας στις χώρες που βρίσκονται υπό καθεστώς μνημονίου.

«Σε μία κατάσταση ισχυρής συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας και της συνεχιζόμενης ψηλής ανεργίας, οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα πρέπει να προσαρμόζονται πιο άμεσα, ώστε να αντικατοπτρίζουν την παραγωγικότητα, να προωθήσουν την παραγωγικότητα, να προωθήσουν την απορρόφηση της ανεργίας, εμποδίζοντάς την να γίνει δομική, που είναι το χειρότερο από όλα», τόνισε, λέγοντας ότι «όσο ισχυρότερος είναι ο βαθμός ακαμψίας των μισθών, τόσο μεγαλύτερος ο αρνητικός αντίκτυπος στην ανεργία», και προσέθεσε:

«Και οι μισθοί του δημόσιου τομέα έπρεπε να μειωθούν. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα μεταρρυθμίζει τους μισθολογικούς της μηχανισμούς ώστε να κάνει την προσαρμογή της αγοράς εργασίας πιο αποτελεσματική και αποδοτική, ώστε να προωθήσει τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και συμμαχίες για αυξημένη ανταγωνιστικότητα και προοπτική ανάπτυξης σε αυτή τη διαδικασία της οικονομικής εξισορρόπησης».

Νωρίτερα, ο Όλι Ρεν προκάλεσε αίσθηση με την απάντηση του στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή ότι το 2010 δεν αποφασίστηκε το κούρεμα του ελληνικού χρέους άλλα η ένταξη στο Μνημονίου προκειμένου να σωθούν οι οικονομίες των άλλων χωρών και οι τράπεζες.