Newsroom

Newsroom

Υπέρ της αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών ο Ρουπακιώτης

Υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το οποίο όπως είπε δεν…

Υπέρ της άμεσης αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, το οποίο όπως είπε δεν είναι μόνο απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης προανήγγειλε ότι εντός των ημερών η γενική γραμματεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα καταθέσει στη Βουλή τις προτάσεις της για ένα εθνικό σχέδιο δράσης κατά της διαφθοράς.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γιάννη Πανούση, ο κ. Ρουπακιώτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει, υπουργοί -πρώην και νυν- που έχουν περάσει από τομείς της δημόσιας διοίκησης, να αντιμετωπίζονται ισότιμα και ισόνομα σε σχέση με τους άλλους πολίτες. Είμαστε σε εγρήγορση».

Από την πλευρά του ο κ. Πανούσης χαρακτήρισε επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ενός στρατηγικού εθνικού σχεδίου αντι-διαφθοράς, με τη συγκρότηση ανεξάρτητων οργάνων και υπογράμμισε πως αν δεν παταχθεί το φαινόμενο της διαφθοράς θα είναι «εθνική ήττα για τη χώρα».


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.