Υπέκυψε των τραυμάτων του και 5ο θύμα της φονικής καραμπόλας στην Εγνατία

Πρόβλημα στα φρένα επικαλέστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού οχήματος που παρέσυρε σε μια «τρελή…

2161682 0 0

Πρόβλημα στα φρένα επικαλέστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού οχήματος που παρέσυρε σε μια «τρελή κούρσα» περισσότερα από 30 αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου της Βέροιας. Από τη σφοδρή σύγκρουση βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε άτομα, καθώς αργά το απόγευμα κατέληξε ένας άνδρας στο χειρουργείο, ενώ τραυματίστηκαν 30.

Η τραγωδία συνέβη στις 10:20 το πρωί όταν το φορτηγό αυτοκίνητο, που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας, με οδηγό τον 39χρονο, προσέκρουσε σε προπορευόμενα οχήματα, τα οποία ήταν ακινητοποιημένα στον δρόμο, λόγω εκτέλεσης εργασιών.

Στην καραμπόλα ενεπλάκησαν περισσότερα από 30 οχήματα, τα οποία σχημάτισαν μια «μάζα», ενώ κάποια πήραν φωτιά. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό των ατόμων από τα αυτοκίνητα.


Από τα συντρίμμια ανασύρθηκαν τέσσερις νεκροί. Πρόκειται για τρεις Έλληνες, δύο γυναίκες ηλικίας 53 ετών, έναν άνδρα 42 ετών και έναν Βούλγαρο, η ηλικία του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή. Αργά το απόγευμα, κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, κατά της διάρκεια της εγχείρησης, ακόμη ένας 60χρονος Έλληνας που ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Στα νοσοκομεία μεταφέρθηκαν, τόσο με ασθενοφόρα όσο και με ιδιωτικά οχήματα, περίπου 30 τραυματίες. Από αυτούς οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση και πρόκειται για μικρά παιδιά, ηλικίας 6 μηνών και 1,5 ετών. Από την αστυνομία συνελήφθη ο 39χρονος οδηγός του φορτηγού, καθώς και ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας εκτέλεσης των εργασιών.

Κατά την προανάκριση, ο οδηγός υποστήριξε πως είδε την ηλεκτρονική πινακίδα που προειδοποιούσε τους οδηγούς για έργα στην περιοχή, είδε και τους δύο σημαιοφόρους, όμως τα φρένα του είχαν «μπλοκάρει». Στην αστυνομία υποστήριξε πως δεν μπορούσε να ελαττώσει ταχύτητα και σε συνδυασμό με το κατηφορικό του οδοστρώματος, προσέκρουσε στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.

Τόσο ο 39χρονος οδηγός, όσο και ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρίας κρατούνται στην αστυνομία και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Βέροιας. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα άνοιξε το ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια της Εγνατίας Οδού, ενώ το άλλο ρεύμα -εκεί όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο τροχαίο- εξακολουθεί να είναι κλειστό και η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς. Από την Τροχαία υπολογίζεται ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία και αυτό το ρεύμα μετά τις 9 το βράδυ.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…