ΥΠΕΞ: Να σεβαστεί η Τουρκία τις Συνθήκες

Την αναφορά του τουρκικού ΥΠΕΞ για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. «Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, όπως την ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, απολαμβάνει ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεδομένου ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι κατοχυρωμένες στο Σύνταγμα», είπε χαρ

573ccb451dc5249c5c8b4d67

Την αναφορά του τουρκικού ΥΠΕΞ για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, σχολίασε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, όπως την ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, απολαμβάνει ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεδομένου ότι η ισονομία και η ισοπολιτεία είναι κατοχυρωμένες στο Σύνταγμα», είπε χαρακτηριστικά.

«Παρά το γεγονός ότι της είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, η Τουρκία οφείλει να κατανοήσει ότι οι Συνθήκες πρέπει να γίνονται σεβαστές. Δυστυχώς, όμως, η ιστορική εμπειρία και η αδυσώπητη πραγματικότητα των αριθμών δείχνει ότι αυτό δεν ήταν εύκολο στο παρελθόν. Ας προσπαθήσει για το μέλλον», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Άλλες 6 φορές είχε συληφθεί ο δράστης για ενδοοικογενειακή βία

Γυναικοκτονία στη Νίκαια: Άλλες 6 φορές είχε συληφθεί ο δράστης για ενδοοικογενειακή βία

Σοκάρει η απόπειρα δολοφονίας μιας 57χρονης γυναίκας από τον άνδρα της το βράδυ της Δευτέρας…