ΥΠΕΞ: Κανένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη

Την οργή και τον αποτροπιασμό του για τις νέες πολύνεκρες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αλλά και την καταδίκη του σε αυτές εκφράζει σε μήνυμά του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Ταυτόχρονα, ενημερώνει πως δεν υπάρχουν Έλληνες μεταξύ των θυμάτων.

5773a61c1dc5248d5e8b4d30

Η Κωνσταντινούπολη προσπαθεί να συνέλθει έπειτα από μια ακόμη τρομοκρατική επίθεση στην οποία τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η επίθεση αυτή ήταν μια από τις πιο αιματηρές από μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Τουρκία, η οποία συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία -υπό τις ΗΠΑ- κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Δράστες της επίθεσης ήταν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι άνοιξαν πυρ και ανατινάχτηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Ο ένας εκ των ενόπλων άνοιξε πυρ με αυτόματο όπλο στον τερματικό σταθμό των αναχωρήσεων, με πολλούς από τους επιβάτες να πέφτουν στο πάτωμα προκειμένου να προστατευτούν, ενώ άλλοι προσπάθησαν να βγουν έξω από την αίθουσα αναχωρήσεων. Αμέσως μετά, οι ένοπλοι ανατινάχτηκαν στην αίθουσα αφίξεων.

Το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ

«Εκφράζουμε την οργή και τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις χθεσινές πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο δεκάδων αθώων ανθρώπων.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στο φίλο τουρκικό λαό και στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Αμέσως μετά τις εκρήξεις, κλιμάκιο του Γενικού Προξενείου Κωνσταντινούπολης μετέβη στο χώρο του αεροδρομίου και παρείχε, συνεχώς, ως τα ξημερώματα, προξενική συνδρομή σε Έλληνες πολίτες, που ευρίσκονταν στο χώρο του αεροδρομίου και χρειάστηκαν αρωγή για την ασφαλή μεταφορά τους σε ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης. Το Γενικό Προξενείο προβαίνει από το πρωί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διευκόλυνση του επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη και κανένα στοιχείο, μέχρι στιγμής, για ύπαρξη Ελλήνων μεταξύ των θυμάτων ή τραυματιών».

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…