Newsroom

Newsroom

Υπάρχει και άλλη -Δείτε την σωσία της Μέρκελ

Τα χέρια της κάνουν τη χαρακτηριστική κίνηση ενώνοντας τα δάχτυλα, ακόμη και ο τρόπος που διορθώνει τα μαλλιά της είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν της Άγκελα Μέρκελ. Η Ούρσουλα Νάβα-Βανέτσκι μπαίνει για επαγγελματικούς λόγους στο ρόλο της γερμανίδας καγκελαρίου. Ως σωσίας της Μέρκελ έχει σχεδόν τόσα ραντεβού όσα και η ίδια η καγκελάριος.

58c692741dc524c93d8b48f1

Η ντουλάπα της αποκαλύπτει αμέτρητα παπούτσια, σακάκια σε όλα τα χρώματα, τσάντες και κολιέ. Πολλά σε αυτό το σπίτι στην περιοχή της Κολωνίας θυμίζουν τη γνωστή πολιτικό. 

Η καριέρα της κ. Βανέτσκι ξεκίνησε μάλλον τυχαία. «Ήταν απόκριες και ήθελα να φορέσω ένα ινδικό σάρι». Όμως το ταχυδρομείο καθυστέρησε και το ρούχο δεν έφτασε εγκαίρως. «Στάθηκα μπροστά στον καθρέφτη. Δεν είχα άλλη επιλογή από το να “ντυθώ” καγκελάριος». Στη συνέχεια άρχισε να στέλνει αιτήσεις σε πρακτορεία σωσιών. Μέχρι που ένα πρακτορείο την ανέλαβε και σήμερα οι άνθρωποι την χαιρετούν στο δρόμο και της ζητούν να βγουν σέλφι.

Την περίοδο που η προσφυγική κρίση είχε πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στη Γερμανία απέφευγε τις εμφανίσεις. «Απέφευγα τις εκθέσεις και τις εκδηλώσεις γιατί φοβόμουν ότι θα με κοιτούν επίμονα. Και ένιωθα ασφαλής που με συνόδευε ο σύζυγός μου».

Πάντως η σωσίας δεν θέλει να σε καμία περίπτωση να χαλάσει τη φήμη της πραγματικής καγκελαρίου. Έτσι συχνά αρνείται εμφανίσεις σε σατιρικές εκπομπές που είναι γνωστές για τον ιδιαίτερα προκλητικό χαρακτήρα τους. 



Πηγή: Deutsche Welle