Υπάρχουν και εκείνα τα Πολύτιμα, εύθραυστα… Παιδιά κ. Κικίλια

Η μοναδική καμπάνια που έπρεπε να βγάλει η κυβέρνηση και θα άξιζε όλα τα λεφτά του κόσμου

3336ab24c9074581ac96dcbbf1b123b6

Την απόλυτη απαξίωση από την κυβέρνηση βιώνουν οι χιλιάδες γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια». 

«Ας προσπαθήσουμε να υπερβούμε τους εαυτούς μας και να μην αφήσουμε κάποιες ισχνές μειοψηφίες, οι οποίες ήδη ξεκίνησαν τα fake news στα social media».
Ταδε έφη Βασίλης Κικίλιας. 

Παρακολουθώντας εδώ και μέρες την αγωνία χιλιάδων γονιών για την αναστολή λειτουργίας του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, «Αγία Σοφία» προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση και δη τον αμετροεπή υπουργό Υγείας για να ανοίξει άμεσα το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο, πήρα την απάντηση από τον ίδιο στην δήλωση που έκανε περί Fake news. 

Ο υπουργός βλέπει στην κραυγή αγωνίας των χιλιάδων γονέων μια ”ισχνή μειοψηφία” που προσπαθεί να μην χαλάσει την εικόνα τους επιτελικού κράτους. Φυσικά αν μη τι άλλο η συγκεκριμένη διατύπωση είναι άκρως προσβλητική, ειδικά όταν ο κόσμος τις τελευταίες ημέρες εξεγείρεται  για τις ρατσιστικές διακρίσεις.  

Την ώρα που η κυβέρνηση δαπανά με θράσος χρήματα για καμπάνιες του #Μένουμε_σπίτι #Μείνετε_ασφαλείς και με την τελευταία επιτυχία της επικοινωνιακής ομάδας του Μαξίμου, to σποτ για τον Ελληνικό Τουρισμό, ύψους 32 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή κωφεύει και δεν κάνει τίποτα ώστε να επαναλειτουργήσει το μοναδικό δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Ελλάδα. 

Το πρόσχημα ότι γίνεται ανακαίνιση είναι πολύ φθηνό επιχείρημα για να κατευνάσει την οργή που νιώθουν χιλιάδες γονείς παιδιών με καρδιοπάθεια. Και το λέμε αυτό διότι κανένα άλλο κέντρο η κλινική δεν έκλεισε όσο ανακαινιζόταν. Όσο για τη περιβόητη λίστα αναμονής για χειρουργείο στο Ωνάσειο που έχει βγάλει ο υπουργός- μπασκετμπολίστας-γιατρός (που δε μπορείς να ξεχωρίσεις σε ποιο απ’ τα όλα ήταν χρήσιμος), μάλλον αφορά συγκεκριμένα άτομα και φίλους της κυβέρνησης. Λίστα αναμονής ούτε σε club πλέον δεν υπάρχει,  πόσο μάλλον για παιδιά με πρόβλημα υγείας

Επειδή ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι, όλα τα παιδιά έχουν την πρώτη προτεραιότητα σε θέματα υγείας, όλα είναι ίσα σε περίθαλψη. Δεν ξεχωρίζουν τα προσφυγάκια, τα ”μαυράκια”, τα παιδιά που οι γονείς τους είναι ανασφάλιστοι επειδή η κυβέρνηση βάζει ταμπέλες και τους ονομάζει «ισχνές μειοψηφίες». Όλα πρέπει να έχουν άμεση πρόσβαση σε δημοσιές μονάδες περίθαλψης, ποσό μάλλον όταν η ζωή τους κρέμεται από μια κλώστη. Για αυτό το λόγο το Παιδοκαρδιοχειρουργικο πρέπει να στελεχωθεί και να λειτουργήσει ‘άμεσα. Όχι στο μέλλον, ούτε αύριο, αλλά ΧΤΕΣ!

Και επειδή όπως πολύ εύστοχα αλίευσα στο twitter, το παιδί σου και την υπογραφή σου να παλέψεις που θα μπει, για τον λόγο αυτό υποστηρίζουμε τον αγώνα των χιλιάδων  γονιών στο ψήφισμα που γίνεται στο secure.avaaz.org, καθώς κανένα κυβερνητικό μέσο δεν αφιέρωσαν λίγο χρόνο για να ασχοληθούν με το πρόβλημα τους και  την αγωνία τους, παρά το γεγονός ότι μονοπωλεί τα social media το τελευταίο διάστημα το hashtag #Παιδοκαρδιοχειρουργικο_Αγία_Σοφία.

Βλέπεις δεν πήραν χρήματα για μια καμπάνια που έπρεπε να βγάλει η κυβέρνηση και θα άξιζε όλα τα λεφτά του κόσμου: «Πολύτιμα, εύθραυστα… Παιδιά»

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…