Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι: Μικρούτσικοι και Πρετεντέρηδες!

Ένας Βρετανός sir, δεν σκοτίζεται για την καθημερινή του επιβίωση. Όμως ο απλός φτωχός λαϊκός κόσμος έχει ανάγκη και την αύξηση του κατώτερου μισθού και ένα πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα

Ο κύριος Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο γραφής. Τα γραπτά του έχουν πάντα σαν κύρια συστατικά τους τον κυνισμό και την ειρωνεία. Ένας φλεγματικός Βρετανός αριστοκράτης, που μας έρχεται απευθείας από την Βουλή των Λόρδων. Δυστυχώς γι αυτόν, στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να ζει ανάμεσα σε μπαχαλάκηδες, αναρχοαυτόνομους, Ρουβίκωνες και γενικώς οπισθοδρομικούς αριστερούς. Όλους αυτούς δηλαδή, που σύμφωνα με τις εμμονές του, απειλούν το αστικό πολίτευμα. Η απειλή του αστικού πολιτεύματος είναι η ψύχωση του.

Το ιδιαίτερο ύφος της γραφής του, τον ακολουθούσε πάντα πιστά. Από παλιά που αρθρογραφούσε στο ΒΗΜΑ και μετά που μεταπήδησε στα ΝΕΑ, τα άρθρα του ήταν γεμάτα ειρωνεία απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο. Τότε αντίπαλος ήταν η ΝΔ. Όταν το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε την νέα γραμμή της εφημερίδας του. Άλλαξε εκείνη, άλλαξε και κείνος. Πλέον λατρεύει την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τους στυλοβάτες του αστικού μας πολιτεύματος.

Σ’ ένα τελευταίο του άρθρο στα ΝΕΑ, με το συνηθισμένο του κυνισμό, μας πληροφορεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κορόιδεψε κανέναν. Ο κόσμος τον ψήφισε για να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που έκανε. «Κανείς δεν ψήφισε τον Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ή για πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα, ή για να βρει διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Διότι τι υποσχέθηκε βασικά ο Μητσοτάκης; Να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, Και τι έκανε ο Μητσοτάκης; Έδιωξε τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κύριος Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ προφανώς και δεν έχει ανάγκη την αύξηση του κατώτερου μισθού. Ούτε έχει ανάγκη ένα πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα. Ούτε νοιάζεται ποιος θα είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας. Ένας Βρετανός sir, δεν σκοτίζεται για την καθημερινή του επιβίωση. Όμως ο απλός φτωχός λαϊκός κόσμος, είτε ψήφισε ΝΔ είτε όχι, έχει ανάγκη και την αύξηση του κατώτερου μισθού και ένα πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα. Ήδη ο πολύς κόσμος μουρμουρίζει. Το κοινωνικό μέρισμα, το πήρε πέρυσι την περίοδο των Χριστουγέννων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα το πάρει φέτος με την κυβέρνηση της ΝΔ. Ελάχιστοι θα το πάρουν…

Στο ίδιο κείμενο, μέσα στην παράκρουση της αλαζονείας του, χλευάζει και ειρωνεύεται ένα άρθρο της εφημερίδας Αυγής των Χριστουγέννων. «Αυτά τα Χριστούγεννα να μην ξεχάσουμε ότι η αριστερά είναι το μέλλον», έγραψε η Αυγή. Και κείνος απάντησε: «Υποθέτω πως με τον Τζουμάκα και τον Μπίστη στο πλευρό τους μάλλον έχουν ανάγκη να το θυμίζουν συνεχώς. Αλλά καμία αντίρρηση. Άλλωστε εδώ και διακόσια χρόνια η αριστερά ζει το παρελθόν της νομίζοντας ότι είναι το μέλλον. Επειδή όμως κι οι υπόλοιποι έζησαν πρόσφατα το παρελθόν, υποθέτω πως δεν θα είχαν ιδιαίτερη αντίρρηση να περιμένει το μέλλον καμιά διακοσαριά χρόνια ακόμη. Άλλωστε τι είναι διακόσια χρόνια μπροστά στο μέλλον, σύντροφοι;».

Να υπενθυμίσουμε στον κύριο Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, ότι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, στις ηλικίες 17-34 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβάδισμα πάνω από 6 μονάδες από την ΝΔ. Και όσο νεότεροι ήταν οι ψηφοφόροι, τόσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέοι άνθρωποι δεν χειραγωγούνται από την προπαγάνδα του κυρίου Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ και όλου του συστήματος παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ζουν στο πετσί τους την ανεργία, την αδικία, την καταστολή και την βία. Οι νέοι ξέρουν. Καταλαβαίνουν. Και αντιδρούν. Το μέλλον δεν απέχει διακόσια χρόνια. Το μέλλον είναι εδώ! Σύντομα ο κύριος Ι. Κ. Π. θα το συναντήσει!

Το Σάββατο πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος. Η οικογένεια του ζήτησε αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν υπέρ των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της Μόριας. Υπάρχει στάση ζωής και στάση ζωής. Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι: Μικρούτσικοι και Πρετεντέρηδες!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Θεσσαλία: Τιτάνιες προσπάθειες κατοίκων και εθελοντών να απομακρύνουν τόνους λάσπης

Θεσσαλία: Τιτάνιες προσπάθειες κατοίκων και εθελοντών να απομακρύνουν τόνους λάσπης

Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι δεν μπορούν να πιστέψουν ότι γλίτωσαν από τον Daniel και τους χτύπησε…

Κουτσούμπας: Nα μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή

Κουτσούμπας: Nα μην μπορεί να πανηγυρίζει κανένας Μητσοτάκης την άλλη Κυριακή

Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και Πέτρος Αλέπης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας…

Συγκέντρωση για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη: Ενάντια στη προσπάθεια της συγκάλυψης

Συγκέντρωση για την δολοφονία του Κώστα Μανιουδάκη: Ενάντια στη προσπάθεια της συγκάλυψης

Στο Σύνταγμα διαδήλωσαν εκατοντάδες άτομα ενάντια στην αστυνομική βία και σε μια προσπάθεια ανάδειξης της…

Επίσκεψη Βαρουφάκη σε Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο ο συνιδρυτής των Wikileaks

Επίσκεψη Βαρουφάκη σε Ασάνζ: Στην απομόνωση 23 ώρες το 24ωρο ο συνιδρυτής των Wikileaks

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε τον συνιδρυτή του Wikileaks, δημοσιογράφο Τζούλιαν Ασάνζ, στη φυλακή του…

Villagers of Ioannina City κατά περιφερειάρχη Ηπείρου: Μήνυση για χρήση της μουσικής τους σε προεκλογική του εκδήλωση

Villagers of Ioannina City κατά περιφερειάρχη Ηπείρου: Μήνυση για χρήση της μουσικής τους σε προεκλογική του εκδήλωση

Σε μια απερίσκεπτη -όπως φάνηκε- κίνηση εντυπωσιασμού, προσπαθώντας να κερδίσει μέρος της νεολαίας, ο Περιφερειάρχης…