Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι: Μικρούτσικοι και Πρετεντέρηδες!

Ένας Βρετανός sir, δεν σκοτίζεται για την καθημερινή του επιβίωση. Όμως ο απλός φτωχός λαϊκός κόσμος έχει ανάγκη και την αύξηση του κατώτερου μισθού και ένα πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα

Πρετεντέρης 1

Ο κύριος Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ, αρθρογράφος της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο γραφής. Τα γραπτά του έχουν πάντα σαν κύρια συστατικά τους τον κυνισμό και την ειρωνεία. Ένας φλεγματικός Βρετανός αριστοκράτης, που μας έρχεται απευθείας από την Βουλή των Λόρδων. Δυστυχώς γι αυτόν, στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένος να ζει ανάμεσα σε μπαχαλάκηδες, αναρχοαυτόνομους, Ρουβίκωνες και γενικώς οπισθοδρομικούς αριστερούς. Όλους αυτούς δηλαδή, που σύμφωνα με τις εμμονές του, απειλούν το αστικό πολίτευμα. Η απειλή του αστικού πολιτεύματος είναι η ψύχωση του.

Το ιδιαίτερο ύφος της γραφής του, τον ακολουθούσε πάντα πιστά. Από παλιά που αρθρογραφούσε στο ΒΗΜΑ και μετά που μεταπήδησε στα ΝΕΑ, τα άρθρα του ήταν γεμάτα ειρωνεία απέναντι στον πολιτικό αντίπαλο. Τότε αντίπαλος ήταν η ΝΔ. Όταν το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε και ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε την νέα γραμμή της εφημερίδας του. Άλλαξε εκείνη, άλλαξε και κείνος. Πλέον λατρεύει την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τους στυλοβάτες του αστικού μας πολιτεύματος.

Σ’ ένα τελευταίο του άρθρο στα ΝΕΑ, με το συνηθισμένο του κυνισμό, μας πληροφορεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κορόιδεψε κανέναν. Ο κόσμος τον ψήφισε για να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που έκανε. «Κανείς δεν ψήφισε τον Μητσοτάκη για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ή για πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα, ή για να βρει διοικητή στο νοσοκομείο Καρδίτσας. Διότι τι υποσχέθηκε βασικά ο Μητσοτάκης; Να διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ, Και τι έκανε ο Μητσοτάκης; Έδιωξε τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Ο κύριος Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ προφανώς και δεν έχει ανάγκη την αύξηση του κατώτερου μισθού. Ούτε έχει ανάγκη ένα πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα. Ούτε νοιάζεται ποιος θα είναι ο διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας. Ένας Βρετανός sir, δεν σκοτίζεται για την καθημερινή του επιβίωση. Όμως ο απλός φτωχός λαϊκός κόσμος, είτε ψήφισε ΝΔ είτε όχι, έχει ανάγκη και την αύξηση του κατώτερου μισθού και ένα πλουσιότερο κοινωνικό μέρισμα. Ήδη ο πολύς κόσμος μουρμουρίζει. Το κοινωνικό μέρισμα, το πήρε πέρυσι την περίοδο των Χριστουγέννων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θα το πάρει φέτος με την κυβέρνηση της ΝΔ. Ελάχιστοι θα το πάρουν…

Στο ίδιο κείμενο, μέσα στην παράκρουση της αλαζονείας του, χλευάζει και ειρωνεύεται ένα άρθρο της εφημερίδας Αυγής των Χριστουγέννων. «Αυτά τα Χριστούγεννα να μην ξεχάσουμε ότι η αριστερά είναι το μέλλον», έγραψε η Αυγή. Και κείνος απάντησε: «Υποθέτω πως με τον Τζουμάκα και τον Μπίστη στο πλευρό τους μάλλον έχουν ανάγκη να το θυμίζουν συνεχώς. Αλλά καμία αντίρρηση. Άλλωστε εδώ και διακόσια χρόνια η αριστερά ζει το παρελθόν της νομίζοντας ότι είναι το μέλλον. Επειδή όμως κι οι υπόλοιποι έζησαν πρόσφατα το παρελθόν, υποθέτω πως δεν θα είχαν ιδιαίτερη αντίρρηση να περιμένει το μέλλον καμιά διακοσαριά χρόνια ακόμη. Άλλωστε τι είναι διακόσια χρόνια μπροστά στο μέλλον, σύντροφοι;».

Να υπενθυμίσουμε στον κύριο Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, ότι στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, στις ηλικίες 17-34 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προβάδισμα πάνω από 6 μονάδες από την ΝΔ. Και όσο νεότεροι ήταν οι ψηφοφόροι, τόσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Οι νέοι άνθρωποι δεν χειραγωγούνται από την προπαγάνδα του κυρίου Ι. Κ. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ και όλου του συστήματος παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ζουν στο πετσί τους την ανεργία, την αδικία, την καταστολή και την βία. Οι νέοι ξέρουν. Καταλαβαίνουν. Και αντιδρούν. Το μέλλον δεν απέχει διακόσια χρόνια. Το μέλλον είναι εδώ! Σύντομα ο κύριος Ι. Κ. Π. θα το συναντήσει!

Το Σάββατο πέθανε ο Θάνος Μικρούτσικος. Η οικογένεια του ζήτησε αντί για στεφάνια, τα χρήματα να κατατεθούν υπέρ των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων της Μόριας. Υπάρχει στάση ζωής και στάση ζωής. Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι: Μικρούτσικοι και Πρετεντέρηδες!

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Ektakti Epikairotita 0 1

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.