D

DM

Υπάρχει καλός ή κακός βιαστής κα Τσιμτσιλή μου;

Το γιατί κάποιος βιάζει, αποπλανεί ή χρησιμοποιεί σεξουαλικά τις γυναίκες δεν έχει να κάνει από το αν είναι όμορφος -Μπάμπης ο Πιλότος-, ή άσχημος -Στάθης ο Αρβύλας

4808762

Το γιατί κάποιος βιάζει, αποπλανεί ή χρησιμοποιεί σεξουαλικά τις γυναίκες δεν έχει να κάνει από το αν είναι όμορφος –Μπάμπης ο Πιλότος-, ή άσχημος –Στάθης ο Αρβύλας. Οι απόψεις λοιπόν ή τα ερωτηματικά που θέτουν κατά καιρούς πρόσωπα σαν τον Δανίκα ή την Τσιμτσιλή δεν φανερώνουν άγνοια αλλά φριχτή άποψη.

Εν προκειμένω ας εννοήσει η γυναίκα που διατύπωσε την ύβρη της ημέρας, ότι ο βιασμός δεν συνδέεται  με την οικονομική επιφάνεια, τη μόρφωση ή την ηλικία του βιαστή. 
Ο βιαστής ή σεξουαλικά καταχραστής μιας γυναίκας μπορεί να είναι γλυκομίλητος, μπιρμπιλοτσαχπίνης, ψυχάκιας ή ένας ακόμα κρίκος στην πατριαρχική αλυσίδα. 
Και το μόνο που αναζητά είναι να επιβεβαιώσε τον ανδρισμό τους, να ασκήσει έλεγχο πάνω στη γυναίκα, να την ταπεινώσει ή να ικανοποιήσει τη σεξουαλική του δυσλειτουργία. 
Μα για όποια λόγο και να το κάνει, δεν μας αφορά. Το αυτό ισχύει και για το συγκεκριμένο «παρεάκι» που απασχολεί την επικαιρότητα και ανήκει στην κατηγορία των «ομαδικών βιαστών». (Βέβαια αν η υπόθεση πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης για όλους όσους συμμετείχαν στο party, θα δούμε ότι κάποιοι εξ αυτών αν και είναι 100% συνυπεύθυνοι, θα προβούν σε διάχυση ευθυνών). 

Δυστυχώς για τα θύματα, δεν έχουν να κάνουμε μόνο με τους φυσικούς κακοποιητές τους. Έχουν να κάνουν και με τις ομόφυλες εκείνες που τις βλάπτουν ψυχικά με κακοποιητικές δημόσιες τους δηλώσεις. Έτσι κι η κα Τσιμτσιλή «διευκολύνε» το κοινό της να σκεφτεί ότι το θύμα «πήρε αυτό που του άξιζε».  

Όλες αυτές οι περιπτώσεις, εντελώς αποκομμένες από τον πόνο των θυμάτων, συνηγορούν με τα λόγια τους στην επανάληψη μίας κακοήθειας. Κι επιπροσθέτως εμποδίζουν να σταματήσει το κακό αφού δεν αντιλαμβάνονται ότι ο βιασμός είναι ένα από τα σκληρότερα εγκλήματα εξουσίας. Αυτή τη μειωμένη αντίληψη, τουλάχιστο μην τη βγάζουν προς τα έξω φόρα παρτίδα.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…