«Υπάρχει και η δεξιά στην κυβέρνηση»... μέτωπο Σαμαρά και Πορτοσάλτε εναντίον Μητσοτάκη

Χίλια κομμάτια το κυβερνητικό στρατόπεδο

NewsRoom 25/01/2021 | 15:26

Το σαμαρικό μπλοκ ανασυγκροτείται γοργά με σημείο εκκίνησης τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στην Καθημερινή για τα εθνικά θέματα.

Η ηχηρή και δημόσια διαφοροποίηση του Αντώνη Σαμαρά στους χειρισμούς Μητσοτάκη σήμανε ένα νέο γύρω εσωκομματικών ανακατατάξεων εντός της κυβέρνησης αλλά και εντός τους κόμματος. 

Ταυτόχρονα όλα δείχνουν πως ξεκινά και ένας άτυπος ανταγωνισμός για το ποιος θα ηγηθεί και θα εκφράσει την αναδυόμενη αντι-μητσοτακική πτέρυγα. Αρκετοί δείχνουν τον Άδωνι άλλοι βλέπουν τον Κυρανάκη, ουδείς όμως δεν περίμενε πως τα πρωτεία θα διεκδικούσε και ο Αρης Πορτοσάλτε.

Γιατί μπορεί στο παρελθόν ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ να έχει στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο τους σχεδιασμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η «ειρηνική συνύπαρξη»... έληξε.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Α. Πορτοσάλτε ξεκαθαρίζει πως o πρωθυπουργός θα τον βρει «απέναντι», αν δεν ακολουθήσει τη γραμμή Σαμαρά στα εθνικά θέματα, γιατί πολύ απλά... «στην Ελλάδα υπάρχει κ Δεξιά εντός της κυβερνώσας Κεντροδεξιάς». Στην εθνικιστική τοποθέτηση του προφανώς ο δημοσιογράφος δεν παρέλειψε να χυδαιολογήσει εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έπιασε ο πόνος τα ΣΥΡΙΖΌπουλα ότι με τη συνέντευξη του Α.Σαμαρά στην «Κ» χαλάει η εθνική γραμμή! 
Ο πρώην Πρωθυπουργός παρουσίασε τις θέσεις του. 
Να γνωρίζει η μπουκωμένη σε εθνικισμό πολιτική σκηνή της Τουρκίας ότι στην Ελλάδα υπάρχει κ Δεξιά εντός της κυβερνώσας Κεντροδεξιάς..»,
αναφέρει ο Α. Πορτοσάλτε.