Υπάλληλο του Μαρινάκη χαρακτηρίζει το Μαξίμου τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σκληρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπολύει η κυβέρνηση για τα επιθετικά σχόλια της Νέας Δημοκρατίας εναντίον του πρωθυπουργού έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» συμφερόντων Μαρινάκη, περί ευνοϊκής μεταχείρισης δανείου της τεχνικής εταιρίας των αδερφών του Αλέξη Τσίπρα. Το Μαξίμου περνά στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «υπάλληλο» του κατηγορούμενου για το ναρκόπλοιο NOOR 1, Βαγγέλη Μαρινάκη, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ είχε προαναγγείλει, αν και όπως λέει ο ίδιος δεν συνομιλεί με τον εκδότη, το ρεπορτάζ από τη Βουλή. Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού θυμίζει στην απάντησή του τις αποκαλύψεις για την offshore «αγνώστων» που χρηματοδότησε τη χρεοκοπημένη εταιρία της συζύγου του, Μαρέβας Γρακμπρόσφκι. Και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνοντας αναφορά στα θαλασσοδάνεια του «Κήρυκα Χανίων» και στις offshore της Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

5b4a0d5e1dc52486668b45d5

Νέα μάχη μετά απ’ αυτή που ξέσπασε λόγω των δηλώσεων του ευρωπαίου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν περί «αναδιάρθρωσης» των ελληνοαλβανικών συνόρων και της συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα που ακολούθησε τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται σε εξέλιξη στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία διασταυρώνουν τα ξίφη τους με αφορμή ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» του Βαγγέλη Μαρινάκη περί φαινομενικής ύπαρξης ευνοϊκής μεταχείρισης σε δανεισμό της τεχνικής εταιρίας «Δίοδος», ιδιοκτήτριας των αδελφών του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η εταιρία φέρεται να «πέτυχε» το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.


Περιμένουμε στη Βουλή τον «υπάλληλο» του Μαρινάκη

Με μια άκρως σκληρή και επιθετική ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αφού χαρακτηρίζει ως «υπάλληλο» του Βαγγέλη Μαρινάκη τον Κυριάκο Μητσοτάκη θυμίζει όλες τις «σκοτεινές» υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται συγγενείς του αρχηγού της ΝΔ.

Το Μαξίμου κάνει αναφορά στα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα Χανίων τα οποία μόνο μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν στην εξεταστική επιτροπή στη Βουλή, προχώρησαν σε ρύθμιση.

Θυμίζουμε πως μετά το σάλο που δημιούργησαν τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τα «κόκκινα δάνεια» της εταιρίας «ΚΗΡΥΞ ΑΕ», που εξέδιδε την εφημερίδα “Κήρυκας Χανίων” και της οποίας κύριος μέτοχος είναι ο ίδιος ο Μητσοτάκης, τότε έγινε και σχετική ρύθμιση.

Η εν λόγω μάλιστα ρύθμιση ήταν άκρως ευνοϊκή. Για χρέη 718.132 ευρώ θα πληρώνει 3.000 το μήνα και στις 2.11.2018 θα μπορεί να κάνει νέα ρύθμιση.

Διαβάστε άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη: Κυριάκο φοβάσαι τις αποκαλύψεις ή αυτό που θα μάθεις;

Στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με δόση ειρωνείας,

καλεί επίσης τον πρόεδρο της ΝΔ μήπως μπορεί να γνωρίσει αυτούς τους «άγνωστους επιχειρηματίες» που μέσω offshore έδωσαν 800.000 ευρώ στη χρεοκοπημένη εταιρία της συζύγου του.

Πρόκειται για τις αποκαλύψεις που έκανε η εφημερίδα Documento για μια offshore εταιρία που εμφανίζεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη όσο και την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» σε περιόδους, μάλιστα, που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση και τα οικονομικά τους στοιχεία αποκαλύπτουν ένα απαξιωμένο σύστημα.

Διαβάστε σχετικά: Μαρέβα Μητσοτάκη και «Πρώτο Θέμα» έπαιρναν λεφτά από την ίδια offshore – όλες οι αποκαλύψεις

«Και σε κάθε περίπτωση ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore «αγνώστων επιχειρηματιών», όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στο κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε;», γράφει συγκεκριμένα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζουμε πως πέρα από τις offshore της συζύγου του Μητσοτάκη και την εμπλοκή της στις αποκαλύψεις των Paradise Papers για τους φορολογικούς παραδείσους, ακόμη ένα μέλος της οικογένειας Μητσοτάκης εμπλέκεται σε αυτές. Μετά λοιπόν από την «οφσορούχο» σύζυγο και ο ξάδελφος του Κυριάκου Μητσοτάκη εμφανίζεται να έχει offshore εταιρία σε φορολογικό παράδεισο.

Ο λόγος για τον Γιώργο Μητσοτάκη ο οποίος πέρα από την εμπλοκή του ονόματός του σε offshore στον φορολογικό παράδεισο της Αρούμπα εμφανίζεται και ως σύμβουλος της Ντόρας Μπακογιάννης. 

Εν τω μεταξύ, άξιο απορίας είναι το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς το εν λόγω δημοσίευμα πολλές μέρες πριν αυτό δημοσιευτεί.

Όπως είθισται, και είναι και λογικό άλλωστε, συνήθως η πολιτική κριτική ή τα πυρά των κομμάτων κατά των αντιπάλων τους, έρχονται μετά τις αποκαλύψεις μιας δημοσιογραφικής έρευνας.

Άραγε, αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη πώς κατάφερε και μάντεψε το δημοσίευμα;

Διαβάστε επίσης: Αποθήκη ακινήτων και θαλασσοδανείων ο Κήρυκας;


Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού:

«Ενημερώνουμε τον υπάλληλο του κυρίου Μαρινάκη, που προανήγγειλε στη Βουλή τις «φοβερές» αποκαλύψεις των εφημερίδων του, πως ο Πρωθυπουργός είναι στη διάθεσή του να μιλήσουν, ανά πάσα στιγμή, ανοιχτά για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες όλων των συγγενικών του προσώπων, πρώτου και δεύτερου βαθμού, ζώντων και τεθνεώτων.

Γιατί σε αντίθεση με αντίστοιχους του ίδιου του κυρίου Μητσοτάκη, ουδέποτε έχουν απασχολήσει τους εισαγγελείς, τα δικαστήρια ή τις ελεγκτικές αρχές, ούτε έχουν εξασφαλίσει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις τύπου ballon payments, όπως αυτή του «Κήρυκα Χανίων».

Και σε κάθε περίπτωση ας πει και σε εμάς, αλλά και στη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που πασχίζουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους: Πού μπορούμε να βρούμε κι εμείς τα κορόιδα, offshore «αγνώστων επιχειρηματιών», όπως αυτή που χρηματοδότησε με 800.000 ευρώ τη χρεοκοπημένη εταιρεία της συζύγου του, για να μη μπαίνουμε στο κόπο να ρυθμίζουμε, νομίμως, δάνεια που η κρίση μας δυσκόλεψε να αποπληρώσουμε;

Μήπως μπορεί να ζητήσει από τη σύζυγο του να τους γνωρίσει και σε εμάς»;


«Ο Μητσοτάκης κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα του αυτοεξευτελισμού»

Νωρίτερα το μεσημέρι του Σαββάτου, ανακοίνωση για τα πυρά που δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκης κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων στα «θαλασσοδάνεια του Κήρυκα των Χανίων, τις οικογενειακές του offshore, τις θολές οικονομικές συναλλαγές, και τα τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα του αυτοεξευτελισμού..», αναφέρεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση.

Διαβάστε την ολόκληρη:

«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, με αφορμή δημοσίευμα των Παραπολιτικών περί δήθεν ευνοϊκής μεταχείρισης της τεχνικής εταιρίας των αδερφών του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του.

Συγκεκριμένα, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Πολιορκημένος από τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα των Χανίων, τις οικογενειακές του offshore, τις θολές οικονομικές συναλλαγές, και τα τερατώδη δανεικά και αγύριστα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέβηκε άλλο ένα σκαλοπάτι στη σκάλα του αυτοεξευτελισμού..

Προανήγγειλε πριν λίγες μέρες στη Βουλή τη λάσπη που παρήγγειλε εναντίον της οικογένειας του πρωθυπουργού, στον φίλο και κουμπάρο του, Βαγγέλη Μαρινάκη, τον γνωστό επιχειρηματία και κατηγορούμενο για βαριές κακουργηματικές πράξεις.

Ο στόχος του πανικόβλητου κ. Μητσοτάκη είναι προφανής. Να αποδείξει ότι όλοι είμαστε ίδιοι. Η «φοβερή», όμως, σημερινή αποκάλυψη που προανήγγειλε στη Βουλή , τελικά, τα κάνει πολύ χειρότερα για τον ίδιο: Γελάνε και οι πέτρες.

Πως να εξισώσεις εκείνον που δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα με την κρίση, και ρυθμίζει διαφανώς το δάνειό του, με κείνον που χρηματοδοτείται από ύποπτες offshore, δεν πληρώνει δεκάρα τσακιστή για τα δανεικά του, και εξασφαλίζει σκανδαλώδεις ρυθμίσεις;

Γιατί, αν ήταν έτσι, οι μισοί Έλληνες που ρυθμίζουν τα τραπεζικά τους δάνεια, θα ήταν ομογάλακτοι της offshore ηθικής που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη. Και θα έπρεπε να κατηγορηθούν ως ομοτράπεζοι εκείνων που δήθεν ρυθμίζουν, για να μην πληρώσουν.

Χειρότερη, όμως, και από αυτό είναι η βάναυση, ποταπή, και χυδαία επίθεση λάσπης, από την ίδια εφημερίδα, εναντίον του, από τις αρχές της δεκαετίας του 90, νεκρού θείου του πρωθυπουργού.

Η ελληνική Δικαιοσύνη θα κληθεί να κρίνει τη δολοφονία χαρακτήρων, που κατόπιν παραγγελίας του κ. Μητσοτάκη, διαπράττει η συγκεκριμένη εφημερίδα.

Οι ηθικοί αυτουργοί, που κρύβονται πίσω τους, όμως, ας μην έχουν αυταπάτες. Ούτε το θολό πόθεν έσχες τους, ούτε το ναρκόπλοιο Noor1, ούτε τα στημένα, ούτε οι συναλλαγές του σκότους, πρόκειται να ξεχαστούν.

Είναι σε θέση με τις αθλιότητές τους, να προκαλούν στους αθώους, και σε όσους ξέρουν την αλήθεια, και καταλαβαίνουν τα κίνητρά τους, θλίψη και οργή.

Αλλά όχι φόβο.

Οψόμεθα, κύριε Μητσοτάκη».


ΝΔ: Να εξηγήσει στους πολίτες ο Τσίπρας τι έχει συμβεί

Μετά το δημοσίευμα των «Παραπολιτικών», η Νέα Δημοκρατία το μεσημέρι του Σαββάτου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτέθηκε σε βάρος του πρωθυπουργού.

Σε αυτήν, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα, τον «κήνσορα της ηθικής», όπως τον αποκαλεί, να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την εφημερίδα “Παραπολιτικά” η τεχνική εταιρεία Δίοδος η οποία ανήκει στα αδέλφια του πρωθυπουργού, Δημήτρη Τσίπρα και Ζανέτ Τσίπρα “πέτυχε” το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας που παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες, όπως και στις επιχειρήσεις που έχει αφαιμάξει με τους φόρους του, πώς μια εταιρεία που όλως τυχαίως ανήκει στα αδέλφια του, κατόρθωσε να αποπληρώνει ένα δάνειο με μόλις 300 ευρώ το μήνα, όταν μόνον τα μηνιαία τοκοχρεολύσια είναι άνω των 1000 ευρώ.

Αν μπει στον κόπο ο κ. Τσίπρας, ας απαντήσει και σε κάτι ακόμη: Η εταιρεία Δίοδος είναι η ίδια με εκείνη που επιχείρησε το 2012 να λάβει δημόσιο έργο άνω του 1 εκ. ευρώ από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υποβάλλοντας πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα;

Θα επανέλθουμε».


Λάσπες βλέπει η ΝΔ τις offshore της Μαρέβας και τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα Χανίων

Με ακόμη μια ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία δίνει πνοή σε νέο γύρο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση. Σε αυτήν, όπως θα διαβάσετε παρακάτω, μιλά για λάσπες και τελικώς, πετάει ξανά τη μπάλα στην εξέδρα.

Ειδικότερα, η ΝΔ χαρακτηρίζει ως «λάσπες» ό,τι δεν τη συμφέρει να παραμένει προς συζήτηση στο δημόσιο διάλογο. Αυτά δεν είναι άλλα από τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα των Χανίων και φυσικά τις… «οφσορούχες» δραστηριότητες της συζύγου του, Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Διαβάστε περισσότερα: Λάσπες βλέπει η ΝΔ τις offshore της Μαρέβας και τα θαλασσοδάνεια του Κήρυκα Χανίων

Κασσελάκης: Αυτή την επιστολή έπρεπε να στείλει ο Μητσοτάκη στην Ευρώπη για την ακρίβεια – «Dear Ursula…» (video)

6212603

Κασσελάκης: Αυτή την επιστολή έπρεπε να στείλει ο Μητσοτάκη στην Ευρώπη για την ακρίβεια – «Dear Ursula…» (video)

Για το τι έπρεπε να λέει η περιβόητη επιστολή του Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον Ντερ…

Charlie Hebdo: «Ο Θεός υπάρχει» – Το διχαστικό σατιρικό εξώφυλλο για τον θάνατο του Ραϊσί που έγινε viral

ch

Charlie Hebdo: «Ο Θεός υπάρχει» – Το διχαστικό σατιρικό εξώφυλλο για τον θάνατο του Ραϊσί που έγινε viral

«Ο Θεός υπάρχει. Μας απαλλάσσει από τους μουλάδες», γράφει το Charlie Hebdo. Το περιοδικό θα…