Υπ. Οικονομικών: Θετικό ένα νέο πακέτο βοήθειας

Θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά τη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που…

yp oikonomikon

Θετικά φέρεται να αντιμετωπίζει η ελληνική πλευρά τη συζήτηση για ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρχουν σ’ αυτό δημοσιονομικά και εισπρακτικά μέτρα, αλλά μόνο διαρθρωτικά, σύμφωνα με δηλώσεις κορυφαίου στελέχους του οικονομικού επιτελείου, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσίευμα του Der Spiegel το Σάββατο (το όμως οποίο διαψεύδει ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε), ο γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται πως είναι διατεθειμένος να προτείνει τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας στην Ελλάδα, το οποίο θα συνδέεται με όρους.

Επίσης, βάσει ρεπορτάζ της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποικίλα σενάρια για ένα πιθανό τρίτο πακέτο. Όπως σημειώνεται,  «τα σχέδια για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας έχουν ξεκινήσει» και το ερώτημα που τίθεται «δεν είναι τόσο το αν, όσο το πότε».

Οι επισημάνσεις της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας επιβεβαιώνουν ότι έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο ενός νέου δανείου, το οποίο θα συνοδευτεί από μέτρα που θα αποκαλούνται… διαρθρωτικά.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…