Υπ. Δικαιοσύνης κατά ΜΜΕ για τη μη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενο

Για υποκρισία κατηγορεί μερίδα των ΜΜΕ το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με αφορμή τις διαμαρτυρίες γιατί δεν δίνονται οι εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενο απεργό πείνας

5ace3a4f1dc5244c7f8b4624

Για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει «απολύτως υποκριτικές» τις «οιμωγές από συγκεκριμένα πρόσωπα και ΜΜΕ».

«Είναι αυτοί», αναφέρεται χαρακτηριστικά, «που αν του δινόταν η εκπαιδευτική άδεια θα χτυπούσαν πρωτοσέλιδα για τις “18 ένοπλες ληστείες” του καταδίκου».

Η σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η εξής:

«Σχετικά με την υπόθεση της εκπαιδευτικής άδειας κρατουμένου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι αναγκασμένο να επαναλάβει τα αυτονόητα:

Οι οιμωγές από συγκεκριμένα πρόσωπα και ΜΜΕ για τον κρατούμενο είναι απολύτως υποκριτικές, καθώς είναι τα ίδια που δεν χάνουν ευκαιρία να ξιφουλκήσουν ενάντια σε κάθε φιλελεύθερο μέτρο στις φυλακές, κραδαίνοντας την ρομφαία του «νόμου» και της «τάξης». Αν δινόταν εκπαιδευτική άδεια αμέσως θα χτυπούσαν πρωτοσέλιδα για τις «18 ένοπλες ληστείες» του καταδίκου.

Η χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Πειθαρχικού Συμβουλίου της φυλακής, που προεδρεύεται από εισαγγελικό λειτουργό. Σε δεύτερο βαθμό το αίτημα του κρατουμένου κρίνεται από το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο αποφαίνεται τελειωτικά, με όλες τις εγγυήσεις της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν έχει κανένα ρόλο στη διαδικασία, η οποία ξεκάθαρα ορίζεται στο Σωφρονιστικό Κώδικα και εφαρμόζεται ομοιόμορφα εδώ και χρόνια.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης απευθύνει προς όλους έκκληση υπευθυνότητας και δηλώνει την αποφασιστικότητά του να προασπίσει το αγαθό της ζωής, με όλους τους τρόπους. Οι όψιμοι υποστηρικτές «δικαιωμάτων» τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο νόμο ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…