Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης: "Δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τις ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία"

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τις ελληνικές εξαγωγές φρούτων στη Ρωσική Ομοσπονδία εξέφρασε με ανακοίνωσή του το…

rodakiina 01

Την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τις ελληνικές εξαγωγές φρούτων στη Ρωσική Ομοσπονδία εξέφρασε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρονται τα εξής: «Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών, επιθυμεί να ενημερώσει ότι, σύμφωνα με πρόσφατες καθησυχαστικές δηλώσεις του επικεφαλής της Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας «ROSSELKHOZNADZOR» Sergei Dankvert, υπάρχει εποικοδομητική συνεργασία με την αντίστοιχη ελληνική υπηρεσία και εκτιμάται πως δεν θα υπάρξουν προβλήματα για τις ελληνικές εξαγωγές φρούτων στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Παρά τη διαφαινόμενη θετική για τις ελληνικές εξαγωγές οπωροκηπευτικών προς τη Ρωσία εξέλιξη, βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με τη ρωσική πλευρά για την έγκαιρη αντιμετώπιση προβλημάτων που τυχόν ανακύψουν όσον αφορά τις μεταφορές, αλλά και για παραμέτρους που άπτονται των απαιτούμενων φυτοϋγειονομικών ελέγχων».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαβεβαιώσεις από τη Ρωσία ότι δεν θα διαταραχθεί η απρόσκοπτη πρόσβαση των ελληνικών γεωργικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, έλαβε το υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο πρόσφατων διμερών διπλωματικών επαφών.

Ειδικότερα, αυτό προέκυψε τόσο κατά τη συνάντηση που είχε, κατόπιν οδηγιών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ, Παναγιώτης Μίχαλος, με τον πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, Α. Μασλώφ, την περασμένη Παρασκευή, προκειμένου να ενημερωθεί ως προς το ζήτημα της ενδεχόμενης επιβολής προσωρινής απαγόρευσης εισαγωγής στη Ρωσία γεωργικών προϊόντων από την Ελλάδα, όσο και στο πλαίσιο αντίστοιχων επαφών με Ρώσους αξιωματούχους που είχε, κατόπιν οδηγιών του κ. Βενιζέλου, και η πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Μ. Κουμανάκου.

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…