Υλοποιούμε μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις πυρκαγιές, πέραν των όσων προβλέπονται παγίως δηλώνει η υπουργός Εργασίας

Για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων στις πυρόπληκτες περιοχές μίλησε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα ήδη υλοποιούνται και δεν είναι εξαγγελίες. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε, έχουν ήδη υπογραφεί έξι υπουργικές αποφάσεις. «Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) δέχονται τις αιτήσεις, όπου χρειάζονται» ανέφερε η υπουργός Εργασίας.

5b4f1ae81dc524e50f8b46bd

Παράλληλα, η κ. Αχτσιόγλου εξήγησε τους τρεις άξονες του τι σημαίνει «πολιτική ευθύνη»: «Πρώτον, υλοποιούμε μέτρα στήριξης–ανακούφισης των πληγέντων, πέραν των όσων προβλέπονται παγίως. Δεύτερον, αναλαμβάνουμε και υλοποιούμε πράξεις, για να μην επαναληφθεί κατά το δυνατόν μία παρόμοια τραγωδία στο μέλλον, χωρίς να λογαριάσουμε τη σύγκρουση με συμφέροντα. Τρίτον, προχωράμε στην πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, ερευνώνται πράξεις και παραλείψεις που εμφιλοχώρησαν, για να διερευνηθεί απολύτως τι συνέβη, να αποδοθούν ευθύνες με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, διοικητικές και δικαστικές, και δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία».

Η υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση καλύπτονται από τον τακτικό προϋπολογισμό και σε αυτά θα προστεθούν όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ενώ αποσαφήνισε ότι με την οικονομική ενίσχυση που θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα αποκατασταθούν περαιτέρω οι ζημιές και θα μπορέσει να ενισχυθεί η πολιτική προστασία.

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

κασε Θεοχαροπουλος

Κασσελάκης για Θεοχαρόπουλο: «Δεν έφυγε από επιστημονικός συνεργάτης επειδή πρότεινε δημοψήφισμα»

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα υποστήριξε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος για τη διακοπή…

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Lytras

Νίκος Συρίγος-Ιωάννα Παλιοσπύρου ξεσπούν για τον Απόστολο Λύτρα: «Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες!»

Ο Νίκος Συρίγος δημοσίευσε σε μια ανάρτησή του στον λογαρισμό του στο Instagram την οργισμένη…