Υγειονομικοί Γ.Ν. Νίκαιας: Δεν είναι ασφαλής η μετατροπή του νοσοκομείου και σε εμβολιαστικό κέντρο

Όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης του Γ.Ν. Νίκαιας, το εμβολιαστικό πλάνο του νοσοκομείου προχωράει με ανακύκλωση προσωπικού από τα τραγικά υποστελεχωμένα τμήματα με εντολή διοικητή, δημιουργώντας «τεράστιο μπάχαλο στον σχεδιασμό»

NewsRoom 23/01/2021 | 12:14

Οι γιατροί που κλήθηκαν να αναλάβουν την επίβλεψη των εμβολιασμών δεν είχαν καμία ενημέρωση. Ακολούθησαν εκβιασμοί και πιέσεις σε γιατρούς για να κάνουν βάρδιες στο εμβολιαστικό κέντρο, τόσο από τη διοίκηση όσο και από διευθυντές τμημάτων, υποστηρίζουν. Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γ.Ν. Νίκαιας σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει  ότι «από την αρχή μάλιστα, κινδυνεύει, με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης, να υπονομευτεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού για τον οποίο είμαστε υπέρμαχοι και τον απαιτούμε ζητώντας επάρκεια δόσεων και σωστό σχεδιασμό» 

Το Εμβολιαστικό κέντρο στο νοσοκομείο

«Από την αρχή επισημάναμε τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού, όταν σε νοσοκομειακούς χώρους που βρίσκονται άτομα που νοσούν, μαζεύονται επιπλέον άτομα για να εμβολιαστούν και έρχονται σε επαφή με προσωπικό του νοσοκομείου που νοσηλεύει τους θετικούς στον κορωνοϊό ασθενείς. Πόσο μάλλον όταν οι εμβολιασμοί γίνονται και τις μέρες γενικής εφημερίας!» αναφέρουν γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και τονίζουν ότι είναι εγκληματικό να τοποθετείται προσωπικό, να κάνει βάρδιες και στις κλινικές και στο εμβολιαστικό κέντρο, σε μία περίοδο που η ενδονοσοκομειακή διασπορά είναι στο ζενίθ, με θετικά κρούσματα σε ασθενείς και προσωπικό στα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλουν οι υγειονομικοί της Αγωνιστικής Συσπείρωσης του Γ.Ν. Νίκαιας, το εμβολιαστικό πλάνο του νοσοκομείου προχωράει με ανακύκλωση προσωπικού από τα τραγικά υποστελεχωμένα τμήματα με εντολή διοικητή, δημιουργώντας «τεράστιο μπάχαλο στον σχεδιασμό».