Υγειονομική «βόμβα» με 31 κρούσματα το Σουρλίγκειο Γηροκομείο

Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού στο Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων, που σε δύο 24ωρα έχει μετατραπεί σε υγειονομική βόμβα με 31 θετικά κρούσματα κορονοϊού σε τροφίμους και προσωπικό

Ειδικότερα σε σύνολο 37 τροφίμων οι 26 βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19, ενώ επίσης κορονοϊό κόλλησαν και πέντε εργαζόμενοι του Ιδρύματος. Στον νομό Μαγνησίας συνολικά το Σάββατο καταγράφηκαν, μαζί με τα 31 κρούσματα του Γηροκομείου Καναλίων, 41 μολύνσεις, από τα δείγματα που εξετάστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Στα υπόλοιπα 10 συμπεριλαμβάνονται 2 κρούσματα που αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και 8 νέα κρούσματα που εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων, επτά στο Γ.Ν Βόλου και ένα στο Κ.Υ. Βόλου.

Εκτεταμένη διασπορά στη δομή

Τα εξαιρετικά δυσάρεστα αποτελέσματα των μοριακών τεστ που έγιναν την Παρασκευή, αφού είχαν πρώτα διαγνωστεί οι πρώτοι δύο θετικοί στον κορονοϊό ηλικιωμένοι, έχουν παγώσει την Εκκλησία που διοικεί το Ιδρυμα, καθώς επίσης το προσωπικό, αλλά και τον ΕΟΔΥ, που ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς προς το παρόν δεν μπορεί να προσδιοριστεί το μέγεθος της διασποράς. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι τις επόμενες μέρες ενδεχομένως να εκδηλωθούν και άλλα κρούσματα, καθώς το γεγονός ότι σε 48 ώρες επιβεβαιώθηκαν 31 συνολικά μολύνσεις είναι κακός οιωνός για τη συνέχεια.

Ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος π. Δαμασκηνός Κιαμέτης που είναι υπεύθυνος εκ μέρους της Εκκλησίας για το Γηροκομείο μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν έκρυψε την ανησυχία του. Η διοίκηση του Ιδρύματος είναι σε διαρκή συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και τον ΕΟΔΥ για την εφαρμογή των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων που εφαρμόζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ήδη έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στο Νοσοκομείο Βόλου συνολικά 9 τρόφιμοι του Γηροκομείου που νοσούν από τον COVID-19. Πρόκειται για άτομα ηλικίας από 75 έως 93 χρόνων, οι οποίοι φέρεται να έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, για αυτό δόθηκε εντολή να νοσηλευτούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν επιπλοκές που θα προκύψουν.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ παραμένει στο Ίδρυμα, ενώ οι ηλικιωμένοι που δεν νοσούν μεταφέρθηκαν σε ξεχωριστούς θαλάμους για λόγους προληπτικούς. Σημειώνεται πως το Γηροκομείο έχει τεθεί σε καραντίνα από προχθές, Παρασκευή, μόλις εκδηλώθηκαν τα δύο πρώτα κρούσματα και ακολούθησε ο μοριακός έλεγχος των υπολοίπων.

Ψάχνουν το κρούσμα «μηδέν»

Οι υγειονομικές αρχές σε συνεργασία με τους ανθρώπους του Γηροκομείου αναζητούν το κρούσμα 0. Εκείνον, ή εκείνη, δηλαδή που νόσησε πρώτος και φέρεται να μετέδωσε τον κορονοϊό και στους υπόλοιπους. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές πιθανολογείται ότι το κρούσμα 0 είναι τρόφιμος του Ιδρύματος ο οποίος μέχρι πριν από λίγες μέρες νοσηλευόταν στο Αχιλλοπούλειο μετά από παθολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

 Ο ηλικιωμένος πήρε εξιτήριο αφού πρώτα υποβλήθηκε προληπτικά σε μοριακό έλεγχο ο οποίος όμως έδειξε ότι είναι αρνητικός στον COVID-19, πράγμα που δεν είναι σπάνιο, καθώς δεν αποκλείεται ακόμη ο ιός να ήταν στο στάδιο της επώασης για αυτό και δεν ανιχνεύτηκε αμέσως. Η δυναμική του Σουρλίγκειου Γηροκομείου φτάνει τα σαράντα πέντε άτομα. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα αγγίζει το 90% περίπου, με όσους φιλοξενούνται στα Κανάλια να καλύπτουν ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα.

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου

 

Διαμαρτυρία αναπήρων στο Μέγαρο Μαξίμου – «Προκλητική αδιαφορία κράτους και κυβέρνησης» (Εικόνες)

Διαμαρτυρία αναπήρων στο Μέγαρο Μαξίμου – «Προκλητική αδιαφορία κράτους και κυβέρνησης» (Εικόνες)

Άνδρες της Ασφάλειας προσπάθησαν να εμποδίσουν τους ανάπηρους και τους συνοδούς του να ανοίξουν τα…

Συνεχίζει τα κόλπα ο Περδικάρης του ΑΠΕ – Με αγωγές απειλεί η ΕΣΤΙΑ αν δεν ακολουθήσει τη δεοντολογία

Συνεχίζει τα κόλπα ο Περδικάρης του ΑΠΕ – Με αγωγές απειλεί η ΕΣΤΙΑ αν δεν ακολουθήσει τη δεοντολογία

Κοττάκης: «Το επίσημο Δίκτυο ενημέρωσης της χώρας να προσπαθεί να δημιουργήσει ζήτημα με τις εφημερίδες…

Κυνική ομολογία από Καππάτο: Έχω συμμετάσχει σε πέντε δίκες εκπροσωπώντας τράπεζες εναντίον πολιτών (video)

Κυνική ομολογία από Καππάτο: Έχω συμμετάσχει σε πέντε δίκες εκπροσωπώντας τράπεζες εναντίον πολιτών (video)

O βουλευτής της ΝΔ μάλιστα αποκάλυψε πως σε μια περίπτωση είχε «απέναντί» του μια γυναίκα…

«Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός» – Τάδε έφη, Άδωνις…επικαλούμενος λεξικά και αρχαίους οιωνούς (!) (Video)

«Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός» – Τάδε έφη, Άδωνις…επικαλούμενος λεξικά και αρχαίους οιωνούς (!) (Video)

Σε νέα -φρέσκια- ανάλυση των επιθέτων «δεξιός» και «αριστερός» επιδόθηκε ο Αδωνις επικαλούμενος…λεξικά και οιωνούς…