Υεμένη: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέρριψαν drone και πυραύλους των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Οι πύραυλοι είχαν εκτοξευθεί «προς την κατεύθυνση του USS Gravely», αμερικανικού αντιτορπιλικού κλάσης Άρλι Μπερκ, και «καταστράφηκαν σε νόμιμη άμυνα»  χωρίς ούτε σε αυτή την περίπτωση να αναφερθούν «τραυματισμοί ή ζημιές», συμπλήρωσε.

ploio 1

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν  πως κατέρριψαν πάνω από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα (UAS) και δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους (ASBMs) που εξαπολύθηκαν από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης, σε δυο διακριτές επιχειρήσεις.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε πλοία που κινούνταν στην περιοχή, διαβεβαίωσε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για τη Μέση Ανατολή (CENTCOM, “κεντρική διοίκηση”).

Το drone καταστράφηκε χθες κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανέφερε, ενώ ακόμη δυο τέτοια συστήματα θεάθηκαν να πέφτουν στη θάλασσα, όπως διευκρίνισε.

Το βράδυ, δυνάμεις της CENTCOM αναχαίτισαν “επιτυχώς” δυο αντιπλοϊκούς βαλλιστικούς πυραύλους πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα, συνέχισε.

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...