Υεμένη: Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στην περιοχή

Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη, ο Σαουδάραβας Τούρκι Αλ Ασίρι, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας που τον…

Ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα στη νότια Υεμένη, ο Σαουδάραβας Τούρκι Αλ Ασίρι, σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας που τον εντόπισαν στην επαρχία Λάχετζ, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Sana.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο πρακτορείο ότι «ο Τούρκι Αλ Ασίρι ή Μαρουάν Αλ Μέκι, ένας από τους ηγέτες της Αλ Κάιντα και εμίρης της οργάνωσης στη Λάχετζ, σκοτώθηκε την Πέμπτη στο Τουμπάν».

Σύμφωνα με την πηγή, ο Αλ Ασίρι «αντιστάθηκε στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας» που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν. Ένας σύντροφός του, ο Μουράντ Σάλεχ Αλ Σορούρι, τραυματίστηκε ελαφρά, συνελήφθη και έχει ήδη προφυλακιστεί.

Οι βραχίονες της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη συγχωνεύτηκαν το 2009, ιδρύοντας την Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (ΑΚΑΧ), οργάνωση την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν ως το πιο «επικίνδυνο» παρακλάδι της.

Οι αρχές της Υεμένης, με τη βοήθεια των ΗΠΑ, βασικού συμμάχου τους ενάντια στην τρομοκρατία, στοχοθετούν ολοένα και συχνότερα ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα, η οποία δρα κυρίως στα νότια και τα νοτιοανατολικά της χώρας.

Την Τετάρτη η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε ότι δύο από τους ανώτατους διοικητές της, ο Σάουκι Αλ Μπααντάνι και ο Νάμπιλ Αλ Ντάχαμπ, σκοτώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στην επαρχία Μπάιντα.

Στην επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά πάσα πιθανότητα από αμερικανικό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έχασαν τη ζωή τους συνολικά 20 μέλη της οργάνωσης.

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

«Επιστημονική φαντασία» για τον Μητσοτάκη οι «γαλάζιες» υποσχέσεις για τρένο στην Ήπειρο

Ποιοι είναι όμως οι «διάφοροι» που μιλούν «συχνά» για τη σιδηροδρομική διασύνδεση του λιμανιού της…