Υεμένη: Κατάληψη ισραηλινού πλοίου στην Ερυθρά θάλασσα – Στο Αλ Σαλίφ το καράβι

Ο ισραηλινός στρατός διέψευσε ότι πρόκειται για ισραηλινό πλοίο.

ploio laskaridis

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν σήμερα ισραηλινό εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα και το οδήγησαν στις ακτές της Υεμένης.

«Πήραμε τον έλεγχο ισραηλινού φορτηγού πλοίου», δήλωσε ένας από τους αρχηγούς των ανταρτών διευκρινίζοντας ότι επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί αργότερα.

Σύμφωνα με λιμενικές πηγές, το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι Aλ Σαλίφ στην πόλη Χοντέιντα.

«Το πλοίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό την Ινδία. Σε αυτό επέβαιναν πολίτες διαφόρων εθνικοτήτων, αλλά κανείς Ισραηλινός. Δεν πρόκειται για ισραηλινό πλοίο», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Οι αντάρτες Χούθι απείλησαν την Τρίτη ότι θα στραφούν κατά ισραηλινών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, αφού ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ κατά την διάρκεια του πολέμου στην Λωρίδα της Γάζας.

Οι Χούθι, που ελέγχουν, την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, αποτελούν «τμήμα του άξονα της αντίστασης» κατά του Ισραήλ, που απαρτίζεται από οργανώσεις που υποστηρίζονται από το Ιράν όπως η παλαιστινιακή Χαμάς και η λιβανική Χεζμπολάχ.

Με ανακοίνωση του γραφείου του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «καταδίκασε με δριμύτητα την ιρανική επίθεση κατά διεθνούς πλοίου».

«Το πλοίο που ανήκει σε βρετανική εταιρεία και έχει ναυλωθεί από ιαπωνική εταιρεία, συνελήφθη υπό ιρανικές εντολές από την υμενική πολιτοφυλακή Χούθι», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Στο πλοίο επιβαίνουν 25 μέλη πληρώματος διαφόρων εθνικοτήτων, κυρίως ουκρανικής, βουλγαρικής, φιλιππινέζικης και μεξικανικής υπηκοότητας. Κανείς Ισραηλινός δεν βρίσκεται επί του πλοίου. Πρόκειται για μία νέα πράξη της ιρανικής τρομοκρατίας και για ένα ακόμη βήμα στην επίθεση του Ιράν κατά των πολιτών του ελεύθερου κόσμου, με διεθνείς επιπτώσεις στην ασφάλεια των οδών της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας, αναφέρεται στην ανακοίνωση».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…