Newsroom

Newsroom

«Ξυρίστε τον τοξικό σας ανδρισμό»

Η νέα διαφήμιση της εταιρείας Gillettte με προϊόντα ξυρίσματος που σπάει τα στερεότυπα

gillette 1

Στο βίντεο οι άντρες παροτρύνονται να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό, να βάλουν ένα στοπ στην σεξουαλική παρενόχληση και στον εκφοβισμό, στηρίζοντας το κίνημα #Me too.

Έντονη ήταν και η κριτική από τα socia media, γιατί πολλοί άνδρες βρήκαν τη συγκεκριμένη καμπάνια προσβλητική, με το επιχείρημα ότι οι περισσότεροι άνδρες δεν είναι βίαιοι και δεν συμπεριφέρονται άσχημα, όπως προκύπτει από τη διαφήμιση.

Αν και η διαφήμιση έγινε πολύ γρήγορα viral, καθώς μέσα σε δύο ημέρες έχει περισσότερα από 3,5 εκ. views, τα likes ήταν λιγότερα από τα dislikes ενώ στο Twitter γράφτηκαν σχόλια όπως «Αν η Gillette έβγαζε μια διαφήμιση που θα έλεγε το ίδιο για τις γυναίκες, ότι δηλαδή είναι «κακές» και έτσι θα γίνουν καλύτερες, οι φεμινίστριες θα ήταν έξαλλες με αυτό που τώρα αποθεώνουν».

Παρά τα σχόλια του «θιγμένου» ανδρικού πληθυσμού και τους πολέμιους του φεμινισμού, σίγουρο είναι πως η εποχή των διαφημίσεων που δείχνει τις γυναίκες να σέρνονται στα πόδια των ανδρών επειδή έχουν ξυριστεί άψογα ή φοράνε ένα δυνατό αποσμητικό έχει περάσει ανεπιστρεπτί- ή τουλάχιστον έτσι θα ‘πρεπε.