Ξύπνα, Ανδρέα, για να δεις

Οι μεν εξορκίζουν εν ολίγοις το φάντασμα του Αντρέα, οι δε το προσκαλούν αρωγό στα τραβηγμένα από τα μαλλιά σοσιαλδημοκρατικά τους σχέδια

PASOK 1

Αυτό πάλι, με τον Μητσοτάκη να μπλέκει τον Ανδρέα στη συζήτηση για την εντελώς αμερικανική ελληνοαμερικανική συμφωνία, πάει προς το μωραίνει Κύριος. Σε μαύρα σκοτάδια, δημοσκοπικά, κομματικά, σαμαρικά, προσωπικά, ο Ηλιογάβαλος της Ν.Δ. αλλού πατάει και αλλού βρίσκεται. Το ξέραμε αυτό εδώ και καιρό. Αλλά να φτάνει να ομολογεί ότι το φάντασμα του εξαποδώ για τους Μητσοτάκηδες, του πολιτικού που μας έχει αφήσει χρόνους από χρόνια, ακόμα πλανιέται πάνω από το Μαξίμου, είναι αμφίβολο αν το περίμενε κανείς. Ιδιαίτερα οι ευφυείς από τη δεξιά πτέρυγα της Βουλής -υπάρχουν και τέτοιοι-, που τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι. 

Ακόμα πιο ανόητο που ο Μητσοτάκης κουβάλησε στη Βουλή τον Ανδρέα, για να πείσει ότι τα ίδια μ’ αυτόν κάνει ο Τσίπρας στα ελληνοαμερικανικά. Και αυτό το θεώρησε μειωτικό και προσβλητικό για τον Τσίπρα. Πρόεδρο ενός κόμματος που το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του προέρχεται από τα έμπεδα του ΠΑΣΟΚ και τα υψίπεδα του Ανδρέα, γιατί προφανώς είδε στο ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα τη συνέχεια και το νήμα μιας παράταξης που θέλει να λέγεται και να είναι προοδευτική. Γιατί είδε όσα είδε κι έπαθε όσα έπαθε από ένα ΠΑΣΟΚ μετά Ανδρέα, που ξέχασε το πιστεύω του ιδρυτή του: Το ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά. Ε, ξέχασαν κι έχασαν.

Και το εύλογο αποτέλεσμα ήταν να μην προσβληθεί ο Τσίπρας, αλλά να προσβληθούν τα ρετιρέ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. Όχι και συγκρίσεις του Τσίπρα με τον Ανδρέα! Να θυμώσει ο έμπειρος Σκανδαλίδης και να απειλούν ακόμα και με μηνύσεις οι παρατρεχάμενοι. Ο Ανδρέας είναι δικός μας και κάθε αναφορά σ’ αυτόν υπέχει πολιτικές και ποινικές ευθύνες, είναι το μήνυμα της συρρικνωμένης συνέχειας ενός κόμματος που κάποτε δονούσε την ατμόσφαιρα το σύνθημα των οπαδών του: Ξύπνα, Ανδρέα, για να δεις τα παιδιά της αλλαγής. Και αντί για παιδιά της αλλαγής, είδαν να τους προκύπτουν ο Λοβέρδος, ο Βενιζέλος, ο Πιερρακάκης, ο Στουρνάρας, οι εταίροι της Ν.Δ.

Οι μεν εξορκίζουν εν ολίγοις το φάντασμα του Αντρέα, οι δε το προσκαλούν αρωγό στα τραβηγμένα από τα μαλλιά σοσιαλδημοκρατικά τους σχέδια. Ποια ακριβώς; Ψηφίζουν «ναι» στη συμφωνία με τις ΗΠΑ, αλλά δηλώνουν ότι δεν δίνουν λευκή επιταγή στον Μητσοτάκη που την έφερε. Δεν θέλουν πρωθυπουργό τον Τσίπρα ή τον Μητσοτάκη, αλλά ποιον θέλουν δεν μας το λένε. Ανάστησαν τον διμέτωπο, που ο Ανδρέας είχε αρνηθεί να υιοθετήσει, γιατί ήξερε ότι ο διμέτωπος είναι δεκανίκι της Δεξιάς. Ξύπνα, Ανδρέα, για να δεις τι, συνεπώς; Η απάντηση σήμερα στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…