Newsroom

Newsroom

Ξυλοδαρμός δημοσιογράφου από ΜΑΤ

Το Σάββατο στις 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του 25χρονου Πακιστανού μετανάστη Μοχάμετ Καμράν Ατίφ, ο οποίος…

Το Σάββατο στις 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο του 25χρονου Πακιστανού μετανάστη Μοχάμετ Καμράν Ατίφ, ο οποίος υπέστη άγρια βασανιστήρια στο Αστυνομικό Τμήμα Νικαίας και λίγες μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κινητοποίησης εκδηλώθηκαν συμπλοκές μεταξύ των διαδηλωτών και ανδρών των ΜΑΤ, κατά τη διάρκεια των οποίων συνελήφθηκαν 8 άτομα.
Στους 3 αποδόθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ οι υπόλοιποι 5 διώκονται σε βαθμό κακουργήματος σύμφωνα με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο περί «απόκρυψης των χαρακτηριστικών κατά την τέλεση αδικήματος που αφορά σε διατάραξη κοινής ειρήνης», δηλαδή το περίφημο ιδιώνυμο της κουκούλας.
Στις «παράπλευρες απώλειες» της συγκεκριμένης αστυνομικής επιχείρησης, πρέπει να προσμετρήσουμε τον ξυλοδαρμό που δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ραδιοφωνικού σταθμού City Σπύρος Χαλκιάς, ενώ βρισκόταν εν ώρα εργασίας και είχε γνωστοποιήσει στις αστυνομικές αρχές την ιδιότητα του. Να δούμε, αν το γεγονός θα αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον αρμόδιο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του περί αποπομπής από το αστυνομικό σώμα όποιου αστυνομικού αποδειχθεί ότι ακουμπά παρανόμως πολίτη.
Ο Σπύρος Χαλκιάς σε τηλεφωνική συνέντευξη περιγράφει αναλυτικά τα όσα διαδραματίστηκαν στην κινητοποίηση και τη δική του προσωπική περιπέτεια.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…