Ξύλο και δακρυγόνα από τα ΜΑΤ στους φοιτητές (video)

cover
NewsRoom 13/11/2014 | 22:10

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχτηκαν οι διαδηλωτές στην οδό Στουρνάρη έξω από το Πολυτεχνείο, όπου κατευθύνθηκε η πορεία των φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν με χημικά και ξύλο να διαλύσουν την συγκέντρωση και να καταστείλουν την αντίδραση των φοιτητών.

Έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης από τους άντρες των ΜΑΤ, ώστε να αποτρέψουν τους φοιτητές να μπουν στο χώρο του Πολυτεχνείου.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες τραυματίες φοιτητές, ενώ επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκε για μια ακόμα φορά φωτορεπόρτερ που κάλυπτε την πορεία.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από την αστυνομία, νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος, ότι τα ΜΑΤ δεν πρόκειται να πειράξουν φωτορεπόρτερ, δέχθηκε επίθεση ο Γιάννης Λιάκος από το πρακτορείο INTIME.

 

 

Η πορεία φοιτητικών συλλόγων και οργανώσεων ξεκίνησε το απόγευμα ως απάντηση στην επίθεση που δέχτηκαν από τα ΜΑΤ το μεσημέρι φοιτητές στη Νομική.

Οι φοιτητές προχώρησαν προς το Πολυτεχνείο, όπου ήθελαν να πραγματοποιήσουν συνέλευση, καθώς η Νομική ήταν αποκλεισμένη από κλούβες των ΜΑΤ.

Η πύλη του ιδρύματος ήταν κλειστή και οι φοιτητές προσπάθησαν να μπουν στο Πολυτεχνείο, βρέθηκαν όμως αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής ακόμη μια φορά.