Newsroom

Newsroom

Χώρος τηλεϊατρικής και τηλεδιερμηνείας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

Λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο εμπορευματοκιβώτιο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου

5a184c7c1dc524f06f8b45fa

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, πρόκειται για χώρο πλήρως εξοπλισμένο, με υψηλής τεχνολογίας ενσύρματα και ασύρματα δίκτυα και με συστήματα τηλεδιάσκεψης, που δίνουν τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών τηλεϊατρικής και τηλεδιερμηνείας στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο ΚΥΤ.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν ιατρικές εξετάσεις, ψυχολογική υποστήριξη σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής και συμβολή στην επικοινωνία μεταξύ οικογενειών. Το νέο σύστημα επιτρέπει εξ αποστάσεως ιατρική συμβουλευτική και εξέταση από εξειδικευμένους γιατρούς, καθώς και τηλεδιερμηνεία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, μέσω βίντεο υψηλής ευκρίνειας.

Ο χώρος διασυνδέθηκε με το Πανελλήνιο Δίκτυο Δημόσιας Διοίκησης «Σύζευξις» και με το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής που λειτουργεί στα νησιά του Αιγαίου.

Το υπουργείο σε συνεργασία με την εταιρεία Cisco και τον Δήμο Αμβούργου της Γερμανίας προγραμματίζουν τη διάθεση άλλων τριών αντίστοιχων εμπορευματοκιβωτίων πλήρως εξοπλισμένων και επιπλέον τριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, είτε ως αίθουσες αναμονής, είτε σε άλλες χρήσεις, όπως ως σχολικές αίθουσες για προσφορά εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…