Χωρίς οξυγόνο έμεινε δύτης 100 μέτρα κάτω από την θάλασσα (video)

H κάμερα σώματος ενός δύτη κατέγραψε τον φίλο του να τον πλησιάζει και να βγάζει την μάσκα του, καθώς η μπουκάλα που φορούσε είχε μείνει από οξυγόνο λόγω διαρροής που δεν είχε γίνει αντιληπτή μέχρι εκείνη τη στιγμή.

NewsRoom 31/05/2018 | 16:48

Παραλίγο να αποβεί μοιραία η κατάδυση δύο φίλων στο Hillarys Boat Harbour του Πέρθ της Αυστραλίας.

Ο Nick Burke και ο Matt Henderson ολοκλήρωναν την 30λεπτη βουτιά τους, όταν ξαφνικά διαπίστωσαν πως η μπουκάλα που φορούσε ο δεύτερος είχε μείνει από οξυγόνο εξαιτίας μιας διαρροής.

Ο 37χρονος αντέδρασε αμέσως, έβγαλε μία μικρή μπουκάλα που είχε, την έβαλε στο στόμα του και προσπάθησε να τον τραβήξει στην επιφάνεια, διανύοντας απόσταση 100 μέτρων.

«Μόλις είδα τον Ματ να βγάζει την μάσκα του, κατάλαβα οτι είχαμε σοβαρό πρόβλημα. Ο αέρας έβγαινε από τον μετρητή πίεσης και όπως καταλαβαίνει κανείς δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη. Φοβήθηκα για την ζωή και των δυο μας», είπε ο Nick Burke.

Από την πλευρά του, ο 39χρονος, ο οποίος είναι δύτης 8 χρόνια και έχει πολεμήσει στο Αφγανιστάν, δήλωσε για τις δραματικές στιγμές που έζησε: «Θυμάμαι να βλέπω αστεράκια την ώρα που ανεβαίναμε στην επιφάνεια, αλλά μετά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι. Δεν θα ήμουν εδώ σήμερα αν δεν ήταν ο Nick».

Και οι δύο, μετά το περιστατικό αυτό, παρουσίασαν συμπτώματα της νόσου των δυτών, καθώς η προβλεπόμενη διαδικασία του να ανέβουν στην επιφάνεια παίρνει δέκα λεπτά, ενώ εκείνη την έκαναν σε λιγότερο από ένα.

Ευτυχώς μετά από 8 ώρες που πέρασαν συνολικά σε θάλαμο αποσυμπίεσης και νοσηλεία τριών ημερών, είναι πλέον καλά στην υγεία τους.