"Χτύπημα" της Δικαιοσύνης στο μεξικάνο καρτέλ του "Ελ Τσάπο" – Ισόβια για το δεξί του χέρι στην Ελλάδα

Ισόβια, πολυετείς καθείρξεις, καθώς και μεγάλες χρηματικές ποινές επέβαλε το δικαστήριο στα μέλη μεξικανικού καρτέλ, παρακλάδι του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο», τα οποία πριν από δύο έτη εισήγαγαν στη χώρα μας 233 κιλά καθαρής κοκαΐνης.

5724ee851dc5244f7d8b46d3

Ο Ρικάρντο Γ. καταδικάστηκε σε ισόβια και 7 έτη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, ενώ ο συγκατηγορούμενός του Τομπάιας Εντουάρντο Σ. σε 15 έτη φυλάκισης και ισόποση χρηματική ποινή. Σε 15 έτη καταδικάστηκε και ο Έλληνας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο Ρικάρντο είναι ο μικρότερος γιος μίας εκ των πιο ισχυρών οικογενειών του καρτέλ ναρκωτικών της Γκουανταλαχάρα. Ο αδελφός του, Εντγκαρ, θεωρείται στενός συνεργάτης του Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, του «αυτοκράτορα της κοκαΐνης».

Ο «Ελ Τσάπο» κέρδισε το παρατσούκλι λόγω των τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης, μεταμφεταμίνης, κοκαΐνης και μαριχουάνας που διακινεί παγκοσμίως, μέσω ενός τεράστιου στόλου υποβρυχίων, αεροπλάνων, φορτηγών και πλοίων. Το όνομά του βρισκόταν στις λίστες όλων των διωκτικών αρχών του πλανήτη, ενώ η περιουσία του εκτιμάται ότι υπερβαίνει το 1 δισ. δολάρια.

Τον Ιανουάριο ο «Ελ Τσάπο» παραχώρησε συνέντευξη στον ηθοποιό Σον Πεν για το περιοδικό «Rolling Stone». Στο βίντεο της συνάντησης με τον βραβευμένο με Οσκαρ ηθοποιό που είχε δημοσιευθεί στο αμερικανικό μέσο, ο «βαρόνος των βαρόνων» βρισκόταν σε μυστική τοποθεσία μέσα στη ζούγκλα, σε ορεινό σημείο του Μεξικού, έχοντας γύρω του δεκάδες πάνοπλους άνδρες.

Μερικές μέρες μετά τη συνέντευξη, στρατιώτες του μεξικανικού στρατού εισέβαλαν στο κρησφύγετο του «Ελ Τσάπο» και τον συνέλαβαν, βάζοντας τέλος σ’ έναν σκληρό και αιματηρό πόλεμο του κράτους με τον αυτοκράτορα της κοκαΐνης.

Η εμπλοκή του μεξικανικού καρτέλ στη χώρα μας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2014.

Πηγή: ethnos.gr

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…