"Χτίζοντας" τους 200 για τον εκλογικό νόμο – Συνάντηση Τσίπρα με Νικολόπουλο

Οι αλλαγές που προτείνει η κυβέρνηση στον εκλογικό νόμο θα είναι το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Αχαϊας Νίκο Νικολόπουλο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

578373661dc5248f2a8b475f

Προσερχόμενος ο βουλευτής δήλωσε πως «Στηρίζουμε τον προτεινόμενο εκλογικό νόμο» και γνωστοποίησε ότι έστειλε στον πρωθυπουργό την Παρασκευή επιστολή στην οποία αναφέρει συνήλθε η ΚΕ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, η οποία αποφάσισε «να υποστηρίξουμε τον εκλογικό νόμο».

«Το λέω εκ των προτέρων, ώστε να μην λεχθεί ότι βάζουμε κάποιους όρους, και αν τα βρούμε τα βρήκαμε, αν δεν τα βρούμε δεν θα ψηφίσουμε. Γι’ αυτό το δηλώνω πριν τη συνάντηση», πρόσθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής.

Η συζήτηση επί του σχετικού νομοσχεδίου ολοκληρώνεται στην Επιτροπή της Βουλής μεθαύριο Τετάρτη και το ν/σ θα εισαχθεί στην Ολομέλεια με στόχο να ψηφιστεί στις 20 του μηνός.

Η κυβέρνηση και το Μαξίμου «φλερτάρουν» με τους 200 βουλευτές, ειδικά στο θέμα της κατάργησης του μπόνους στο πρώτο κόμμα και της ψήφου στα 17, έχοντας αυτήν τη στιγμή 197 «ναι» (153 από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 9 από την Ένωση Κεντρώων, 18 από τη Χρυσή Αυγή, 15 από το ΚΚΕ ένα από τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και ένα από τον Νίκο Νικολόπουλο).