Newsroom

Newsroom

Χρυσόγονος: "Έξοδος ως το 2018 στις αγορές ή κίνδυνος χρεοκοπίας"

Τον έντονο προβληματισμό του αναφορικά με την πορεία της Ελλάδας και της Ευρώπης εν γένει εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.

585d54561dc524bb088b491b

Όπως είπε ο συνταγματολόγος ο κ. Σόιμπλε δείχνει να το έχει πάρει προσωπικά το θέμα με την Ελλάδα, αλλά όπως πρόσθεσε «θα μπορούσε αύριο να παραιτηθεί και να βρεθεί στη θέση του κάποιος εξίσου ή και πιο σκληρός».

«Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει βαθιά ριζωμένη αρνητική προκατάληψη για τη χώρα μας» συμπλήρωσε, εξηγώντας ότι γερμανικά έντυπα αρνούνται να δημοσιεύσουν άρθρα του, ενώ και οι ίδιοι οι γερμανοί πολίτες είναι επιφυλακτικοί απέναντί του όταν έχει προσπαθήσει να μιλήσει σε εκδηλώσεις ή fora.

O κ. Χρυσόγονος πρόσθεσε ακόμη ότι η χώρα θα πρέπει μέχρι το 2018 να έχει βγει στις αγορές, καθώς, όπως εκτίμησε, είναι απίθανο οι ευρωπαίοι εταίροι να δανείσουν ξανά την Ελλάδα. Αν αυτό δεν συμβεί είπε, μπορεί να υπάρξει στάση πληρωμών ή ακόμη και Grexit.

Τέλος, ο ευρωβουλευτής σημείωσε ότι εκλογές στο επόμενο διάστημα «θα είναι χάσιμο χρόνου για τη χώρα», ενώ πρότεινε τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να ακολουθούν μέσω εκπροσώπων τους τον πρωθυπουργό στη διαπραγμάτευση, ώστε οι εκπρόσωποι των δανειστών να αντιλαμβάνονται πως δεν συζητούν με ένα κόμμα, αλλά με μια χώρα.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…