Χουλιαράκης: Αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. «Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων» απάντησε ο κ. Χουλιαράκης σε ερώτηση δημοσιογράφου.

57c6dba81dc5248a228b46e9

του Άγγελου Προβολισιάνου

Στο γραφείο του Νίκου Βούτση, βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, παραδίδοντας -ως είθισται- το προσχέδιο του προϋπολογισμού. 

«Ελπίζω μέχρι να γίνει σχέδιο προϋπολογισμού και να μέχρι να το εγκρίνουμε το Δεκέμβριο, να υπάρχουν οι καλύτερες δυνατές προβλέψεις» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και κάλεσε τον κ. Χουλιαράκη να παραθέσει το σχόλιό του για τα βασικά στοιχεία του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

«Ο προϋπολογισμός του 2018 είναι εντός στόχων. Ο προϋπολογισμός του 2017 έχει μία πολύ σημαντική υπέρβαση» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, εννοώντας ως προς την τελευταία φράση του την υπέρβαση στα έσοδα. «Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός των προγραμμάτων» απάντησε ο κ. Χουλιαράκης σε σχετική ερώτηση κοινοβουλευτικού συντάκτη.


Πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,57% προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2018

Το πρωτογενές αποτέλεσμα της Γενικής Κυβέρνησης του 2018, σύμφωνα με τη μεθοδολογία της Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, προβλέπεται να διαμορφωθεί στο 3,57% του ΑΕΠ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Για το 2017 το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού εκτιμά σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου του 1,75%.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι η διατηρήσιμη επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οφείλεται στην εμπέδωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στη σημαντική δημιουργία νέων θέσεων μισθωτής εργασίας. Τα παραπάνω, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να συνδυάζει με επιτυχία τη δημοσιονομική υπευθυνότητα με την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ακόμα υπουγραμμίζει ότι στα επόμενα έτη, οι ρυθμοί οικονομικής μεγέθυνσης είναι επαρκείς για να εξασφαλίζουν τόσο την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων όσο και τον δημοσιονομικό χώρο, ώστε να εφαρμοστούν οι μειώσεις φορολογικών συντελεστών νοικοκυριών και επιχειρήσεων που προβλέφθηκαν και ψηφίστηκαν με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…