Newsroom

Newsroom

Χορηγία 250.000 ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ σε γκαλά του ΑΝΤ1

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Γιάννη Γκιόλα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία σχετικά με τη χορηγία ύψους 250.000 ευρώ του ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΑΝΤ1 για το θεσμό «Αριστεία Ζωής». Άκρως αντιφατικό πως στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφασίστηκε να δοθεί το «αστρονομικό» ποσό των 20.000 ευρώ για το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών.

58d3d3561dc524fd288b4580

του Άγγελου Προβολισιάνου

Τον Ιούλιο του 2008, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ ενέκρινε τη χορηγία ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού για το θεσμό «Αριστεία Ζωής». Επρόκειτο για μία εκδήλωση «περιορισμένου ακροατηρίου» ή αλλιώς ενός «γκαλά», όπως χαρακτηρίστηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα «Αριστεία Ζωής» ήταν πρωτοβουλία του περιοδικού «Forma» που ανήκε στον Όμιλο ΑΝΤ1 και σκοπό είχε την βράβευση ασθενών, ατόμων με αναπηρία, οικογενειών δωρητών οργάνων κ.ο.κ.. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο βουλευτής της πλειοψηφίας, πρόκειται για κατασπατάληση 250.000 ευρώ, με δεδομένο πως «δεν προσέφερε καμία υποστήριξη ή ενίσχυση στο έργο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν το είδαν παραπάνω από τα άτομα τα οποία είχαν προσέλθει στη συγκεκριμένη εκδήλωση».

«Είναι δυνατόν να κατασπαταλάται ποσό 250.000 ευρώ σε μια γκλαμουράτη εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε ένα κανάλι;» διερωτήθηκε ο κ. Γκιόλας και συνέχισε επισημαίνοντας: «Και προφανώς, δεν είχε συνέχεια, δεν ήταν εκείνα τα διαφημιστικά μηνύματα, τα σποτ τα οποία θα αναρτούντο και θα δημοσιοποιούντο από περισσότερα του ενός τηλεοπτικά μέσα. Η εκδήλωση απευθυνόταν σε ένα περιορισμένο ακροατήριο. Ένα γκαλά το οποίο μπορεί να είχε προβληθεί από το συγκεκριμένο κανάλι και γι’ αυτό λέω ότι πρόκειται περί διασπάθισης δημόσιου χρήματος».

Κατά τον βουλευτή της πλειοψηφίας, το σήμα που εξεπέμφθη στη συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν αστείο έως εξωφρενικό, καθώς επρόκειτο για μια «γκλαμουράτη εκδήλωση, ουσιαστικά λαμπρή, σε μια εορταστική ατμόσφαιρα». «Βλέπετε και την αντίθεση» τόνισε για να εξηγήσει πως «μιλάμε, δηλαδή, για προάσπιση του θεσμού της υγείας, για ανθρώπους που έχουν βασανιστεί, που πρέπει να αναδεικνύονται και από την άλλη, έχουμε την εκδήλωση των γκαλά, δηλαδή των ιλουστρασιόν, των προβεβλημένων».

Η ειρωνεία

Στην ίδια συνεδρίαση το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφασίζει να εγκρίνει το… δυσθεώρητο ποσό των 20.000 ευρώ για το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών.

«Η ειρωνεία; Στην ίδια αυτή συνεδρίαση, στις 3-7-2008. το Δ.Σ., αφού έδωσε τα διακόσια πενήντα χιλιάρικα για το γκλάμουρ, εγκρίνει τη χορηγία για το Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών, για την ενίσχυση των προγραμμάτων που υλοποιεί, με το ασύλληπτο ποσό των 20.000 ευρώ. Στους ανθρώπους μας, στους συνανθρώπους μας, τους ΑΜΕΑ, αυτούς που έχουν ανάγκη υποστήριξης, 20.000 ευρώ. Για να κάνουμε, όμως και τα celebrities να φανούν λίγο παραπάνω και να κάνουμε και την τελετή τους όσο γίνεται πιο λαμπρή και τελετουργική, 250.000 ευρώ» είπε ο κ. Γκιόλας περιγράφοντας εύστοχα την αντίφαση που προκύπτει.

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…