Newsroom

Newsroom

Xονγκ Κονγκ: Διαδηλωτές έριξαν μολότοφ εναντίον κτιρίου που θα φιλοξενούσε πιθανά κρούσματα του κορονοϊού

Καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια επιδημία, γιγαντώνονται και οι φωνές προς την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να κλείσει τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα

ap 20021249338334 63d154172dc239a13ec66b94f5bb9da702346ea4 1

Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ την Κυριακή το βράδυ τοπική ώρα εναντίον ενός κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ, που είχε επιλεγεί από τις αρχές να χρησιμοποιηθεί ως ζώνη καραντίνας για πιθανά κρούσματα του νέου κορονοϊού, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

«Αυτές οι καταστροφικές ενέργειες αντιπροσωπεύουν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί» σημείωσε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε ένα δελτίο τύπου.

Ένας φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν από την είσοδο του κτιρίου, λίγο προτού επέμβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Επιπλέον, δημοσιογράφος του Ρόιτερς είδε μια ομάδα διαδηλωτών, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ντυμένοι στα μαύρα, να τρέχουν μέσο το κτίριο, που βρίσκεται στη συνοικία Φάνλινγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, και να ρίχνουν μια βόμβα μολότοφ, προτού βγουν έξω. Μαύρος καπνός έβγαινε από το κτίριο, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν και τα παράθυρά του.

Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά που ξέσπασε με τις ζημιές να περιορίζονται στο λόμπι του κτιρίου. Εκατοντάδες αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος συνελήφθη.

Καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια επιδημία, γιγαντώνονται και οι φωνές προς την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να κλείσει τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Νωρίτερα σήμερα, εκατοντάδες πολίτες του Χονγκ Κονγκ έκλεισαν δρόμους που οδηγούσαν προς το κτίριο χρησιμοποιώντας τούβλα και άλλα αντικείμενα, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης να μετατρέψει το κτίριο σε ζώνη καραντίνας, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη ανέρχεται σε 6.

«Εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας προς την επιλογή της κυβέρνησης να επιλέξει αυτό το κτίριο για να στεγάσει έναν χώρο καραντίνας. Είναι πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές και ένα δημοτικό σχολείο» δήλωσε ο Τσανγκ, ένας 28χρονος κάτοικος της περιοχής.

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…