Χολέρα στον αέρα

Σκεφτείτε να έγραφα από αυτή τη στήλη: “ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανιχνεύθηκαν βακτήρια της χολέρας στο κτήριο του ΣΚΑΙ, στο Φάληρο” ή “Πόνεσε τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Φαλήρου, η αποκάλυψη με παπαγαλίστικη έστω υπερβολή, της χολέρας στο ΣΚΑΙ”

59e8d80c1dc524f8508b47b2 1

Του Κωνσταντίνου Ταχτσίδη

Μη γελάτε. Ναι, φυσικά και δε θα μπορούσα να το γράψω χωρίς να ισχύει. Νομίζω πως όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε πως αν το έγραφα, θα έπρεπε -σωστά- να με καλέσει ο εισαγγελέας και ίσως να δικαζόμουν, για προφανή διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Δε γίνονται τέτοια πράγματα θα μου πείτε… ή μήπως γίνονται; 


“Αποκάλυψη με συνδικαλιστική υπερβολή, χολέρας“, λοιπόν, η “στημένη” από ΝΔ και ΜΜΕ, διασπορά ψευδών ειδήσεων, σύμφωνα με τον Άρη Πορτοσάλτε.

Το τριγωνικό σύστημα Μητσοτάκης – Άδωνης – ΜΜΕ, μοιάζει με εταιρεία αποχέτευσης που γεμίζει με περιττώματα το σπίτι σου, απαιτώντας ταυτόχρονα να παραδεχθείς ότι μυρίζει ωραία.

Σε καμία περίπτωση, όμως, η απελπισμένη προσπάθεια ενός συστήματος διαπλοκής σε προχωρημένη σήψη, δεν είναι ελαφρυντικό για την κυβέρνηση. Για το αν αυτή η χώρα επί της ουσίας ακόμα εξουσιάζεται από τους ιδιοκτήτες μονοπύθμενων και μέσων ενημέρωσης, δε φταίνε οι μεγαλοεπιχειρηματίες ή οι πολιτικοί τους υπάλληλοι στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τη δουλειά τους κάνουν οι διαχειριστές και πρωταίτιοι της χρεοκοπίας. Για το κέρδος και μόνο δουλεύουν. Δεκάρα τσακιστή δε δίνουν για την ενημέρωση, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και το δημόσιο συμφέρον. Η κυβέρνηση ίσως φταίει για λιγότερα από όσα της προσάπτουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ… και για περισσότερα από αυτά που δεν της προσάπτουν. Σίγουρα όμως φταίει για την αδυναμία της να προστατέψει την αλήθεια και αφήνει τις ορδές των Ούννων της “ενημέρωσης” να διαμορφώνουν την πραγματικότητα. Να δολοφονούν εν ψυχρώ ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά, την αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών από δημόσιες συχνότητες.

ΥΓ. Σε άλλα, πιο εύθυμα νέα, οι “ταλιμπάν” της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, Άδωνις Γεωργιάδης και Σάκης Μουμτζής, διαφήμιζαν επί ένα τριήμερο στα κοινωνικά δίκτυα, την μεγάλη εκδήλωση με τίτλο: “Η ατυχής στη χώρα μας παρουσίαση της ατομικής ελευθερίας ως προνόμιο της αριστεράς” στο “Σινέ Αβάνα”, στην προνομιακή περιοχή του Ψυχικού. Μια εκδήλωση που θα χτυπούσε σαν την πύρινη ρομφαία του αρχάγγελου Μιχαήλ, την καρδιά του “κτήνους”… την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς.


Και επειδή βέβαια όλοι ξέρουν πως η ατομική ελευθερία είναι προνόμιο που κατακτήθηκε με τους αιματηρούς λαϊκούς αγώνες της δεξιάς, ο κόσμος έσπευσε στον κινηματογράφο Αβάνα (τι ειρωνεία;) να θαυμάσει τους γίγαντες της δεξιάς διανόησης (δεν ειρωνεύομαι).


Πηγή: altsantiri.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ