Newsroom

Newsroom

Χίος: Άλλοι 300 πρόσφυγες και μετανάστες διέφυγαν από το hotspot

Ακόμη 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες φέρεται πως διέφυγαν πριν το απόγευμα της Παρασκευής από το hot spot της Χίου και κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της πόλης, ώστε να ενωθούν με τους 500 που διέφυγαν το μεσημέρι.

56febba11dc524433c8b4916

Οι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες περιμένουν την άφιξη του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη – Χίος – Πειραιάς για να επιβιβασθούν με προορισμό τον Πειραιά.

Μεγάλος αριθμός προσφύγων κυρίως από τη Συρία έχουν μπει στον χώρο του λιμανιού εκεί όπου δένουν τα πλοία, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η πρόσδεση του πλοίου «Blue Star 1» της γραμμής προς Πειραιά, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη Χίο απόψε.

Το βράδυ της Παρασκευής αναχώρησε από το λιμάνι της Μυτιλήνης το ναυλωμένο από το υπουργείο Ναυτιλίας πλοίο «Tera Jet» που βρισκόταν ελλιμενισμένο στο νησί της Λέσβου εδώ και πολλές μέρες. Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες κινείται προς τη Χίο.

Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των χθεσινοβραδινών επεισοδίων λόγω των οποίων μέλη των οργανώσεων που δραστηριοποιούνται μέσα στο hot spot βρέθηκαν εκτός με εντολή της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας. Ανάμεσά τους οι «Γιατροί του Κόσμου» των οποίων το ιατρείο υπέστη σημαντικές ζημιές. Την Πέμπτη από το hot spot αποχώρησε και ο Ερυθρός Σταυρός, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.