Newsroom

Newsroom

Χιλή: Αναβρασμός ενόψει της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου

«Φοβάμαι τον κίνδυνο πολέμου, είμαστε σε οριακή κατάσταση», δηλώνει ο πάπας Φραγκίσκος κατά την πτήση του προς τη Χιλή

5a5c8cea1dc524a6238b45ae

Λίγες ώρες πριν η Χιλή υποδεχτεί τον Πάπα Φραγκίσκο, εντάσεις έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος της χώρας.

Την Παρασκευή, άγνωστοι επιτέθηκαν σε τέσσερις εκκλησίες με αυτοσχέδιες βόμβες, προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές και άφησαν πίσω τους απειλητικά σημειώματα κατά της επίσκεψης του Ποντίφικα.

Στο Περού, στις φλόγες τυλίχθηκε το γιγάντιο άγαλμα του Χριστού, που δώρησε στην χώρα κατασκευαστική εταιρεία από τη Βραζιλία που τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο του μεγαλύτερου σκανδάλου διαφθοράς της Λατικής Αμερικής.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ιδρύματος Latinobarometro, μόλις το 45% των κατοίκων της Χιλής δηλώνουν, πλέον, Καθολικοί, ενώ το ποσοστό βρισκόταν στο 75% πριν από 20 χρόνια.

Η επίσκεψη του προκαθημένου της καθολικής εκκλησίας αναμένεται να συνοδευτεί από διαμαρτυρίες για την απόφασή του να διορίσει τον επίσκοπο Χουάν Μπαρός επικεφαλής στην μητρόπολη της Οζόρνο. Σημειώνεται πως ο Μπαρός κατηγορείται για συγκάλυψη σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης εφήβων επί σειρά ετών.

«Φοβάμαι πραγματικά τον κίνδυνο πολέμου, είμαστε σε οριακή κατάσταση», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση που τον μεταφέρει στη Χιλή. «Η όλη κατάσταση κινδυνεύει να ξεφύγει από τον έλεγχο. Πρέπει, λοιπόν, να καταστρέψουμε τα όπλα, να δραστηριοποιηθούμε για τον πυρηνικό αφοπλισμό», πρόσθεσε ο ποντίφικας.

Η είδηση μεταδίδεται με ιδιαίτερη έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσθέτουν ότι ο Φραγκίσκος δεν χάνει καμία ευκαιρία για να υπογραμμίσει ότι η ειρήνη είναι τα πολυτιμότερο αγαθό, το οποίο πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε θυσία. Σήμερα το βράδυ, στις οκτώ τοπική ώρα (στη μία την νύχτα ώρα Ελλάδας) ο πάπας θα προσγειωθεί στη Χιλή όπου και θα πραγματοποιήσει τετραήμερη επίσκεψη. Στη συνέχεια, ο Αργεντινός ποντίφικας θα επισκεφθεί το Περού από τις 18 μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Πηγή: euronews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…