Χίλαρι: Ο Πούτιν θέλει ένα ανδρείκελο σαν τον Τραμπ για πρόεδρο των ΗΠΑ

Απειλώντας να ανατρέψει έναν βασικό πυλώνα της αμερικανικής δημοκρατίας, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε στο χθεσινό τρίτο debate με τη Χίλαρι Κλίντον να δηλώσει ότι θα δεχθεί τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες εάν χάσει από την Χίλαρι Κλίντον.

580846d51dc524d9148b47ad

Ο Τραμπ έχει επανειλημμένως υποστηρίξει πριν την χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση ότι οι εκλογές “θα είναι στημένες”. Όταν ερωτήθηκε εάν θα δεχόταν τα αποτελέσματα, είπε, “Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία”.

Νωρίτερα, η Κλίντον κατηγόρησε με δριμύτητα τον Τραμπ ότι έδειχνε μεγαλύτερη προτίμηση για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν από ό,τι για Αμερικανούς στρατιωτικούς και ειδικούς πληροφοριών, καθώς ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος αρνήθηκε εμφανώς να δεχθεί την βεβαιότητα της αμερικανικής κυβέρνησης ότι η Μόσχα έχει προσπαθήσει να αναμιχθεί στις προεδρικές εκλογές.

Σε μια έντονη αντιπαράθεση στην τελική τηλεοπτική αναμέτρησή τους, η Κλίντον ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν στηρίζει τον Τραμπ γιατί “θα προτιμούσε να είχε ένα ανδρείκελο για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Ο Τραμπ απέρριψε κάθε σχέση με τον Πούτιν και είπε ότι καταδικάζει κάθε ξένη ανάμειξη στις εκλογές. Αρνήθηκε όμως εμφανώς και να δεχθεί την εκτίμηση των υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Ρωσία είναι αναμεμειγμένη στην παραβίαση δεδομένων των οργανώσεων των Δημοκρατικών. Η προεκλογική καμπάνια της Κλίντον έχει επίσης δηλώσει ότι το FBI ερευνά την ανάμειξη της Ρωσίας στην παραβίαση των προσωπικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων ενός ανώτατου στελέχους της καμπάνιας της.

Η τρίτη αναμέτρηση ξεκίνησε με μια μετρημένη συζήτηση επί πολιτικών θέσεων, σε αντιδιαστολή με την έντονη και ιδιαίτερη προσωπική διαμάχη που χαρακτήρισε τις προηγούμενες τηλεμαχίες. Ο Τραμπ όμως επέστρεψε σύντομα στο προηγούμενο ύφος του, διακόπτοντας συνέχεια την Κλίντον και τον συντονιστή Κρις Ουάλας του καναλιού Fox News.

Οι δύο υποψήφιοι περιέγραψαν εντελώς αντίθετα σχέδια για το ανώτατο δικαστήριο υπό τις αντίστοιχες προεδρίες τους, με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να δηλώνει ότι η ιστορική απόφαση του δικαστηρίου που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις (Roe versus Wade) θα ανατραπεί από τους δικούς τους δικαστικούς υποψήφιους. Η Κλίντον δεσμεύτηκε να διορίσει δικαστές που θα σεβαστούν την απόφαση, λέγοντας, “Έχουμε κάνει πολύ δρόμο για να γυρίσουμε πίσω τώρα”.

Ο Τραμπ άσκησε πίεση στην Κλίντον σχετικά με τους μετανάστες, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει μια πολιτική “ανοικτών συνόρων”, έναν χαρακτηρισμό που αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά. Ο Τραμπ, ο οποίος υποστηρίζει την κατασκευή ενός τείχους κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό, είπε ότι υπό την προεδρία της Κλίντον, “οι άνθρωποι θα αρχίσουν να μπαίνουν σωρηδόν στη χώρα μας”.

Οι δύο συγκρούστηκαν στο θέμα των εμπορικών συναλλαγών, με τον Τραμπ να λέει ότι η Κλίντον είχε διαστρεβλώσει τη θέση της συμφωνίας Trans-Pacific Partnership, τονίζοντας ότι την είχε αρχικά καλέσει τον “χρυσό κανόνα” των εμπορικών συμφωνιών.

Η Κλίντον ανταπάντησε ότι όταν ολοκληρώθηκε η συμφωνία, δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της. “Θα σταθώ εναντίον της όταν γίνω πρόεδρος”, απάντησε.

Για τον Τραμπ, η τηλεμαχία ήταν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες που είχε για να αλλάξει την πορεία της υποψηφιότητάς του, που διολισθαίνει. Η προεκλογική καμπάνια της Κλίντον κερδίζει έδαφος δυναμικά σε παραδοσιακά ρεπουμπλικανικές πολιτείες, ενώ οι ευκαιρίες του μειώνονται. Έχοντας ήδη χάσει τη δημοτικότητά του με μεγάλο ποσοστό των Αμερικανών, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών έχει βλαφθεί από πρόσφατες αποκαλύψεις χυδαίων δηλώσεών του για τις γυναίκες και για μια σειρά ισχυρισμών ότι παρενόχλησε σεξουαλικά αρκετές γυναίκες.

Η Κλίντον ξεκίνησε το ντιμπέιτ μπροστά από τον αντίπαλό της σε ποσοστά, στις περισσότερες επίμαχες πολιτείες. Η πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει είναι να συνεχίσει να αποδεικνύει ότι ο Τραμπ δεν είναι ικανός για να ασκήσει τη προεδρία, και να αρχίσει να μειώνει τις βαθιές αντιπαραθέσεις στην Αμερική, οι οποίες έχουν χειροτερέψει κατά την προεκλογική περίοδο. Το τελευταίο αυτό θέμα δεν θα είναι εύκολο για την Δημοκρατική υποψήφια, δεδομένου ότι οι Αμερικανοί αμφισβητούν επίμονα την εντιμότητά της και την αξιοπιστία της.

Ο Τραμπ αρνήθηκε ξανά τις εις βάρος του κατηγορίες για παρενόχληση γυναικών, λέγοντας ότι οι γυναίκες εμφανίστηκαν δημόσια γιατί “είτε θέλουν φήμη είτε το έκανε η καμπάνια της”, δείχνοντας την Κλίντον.

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

lakis gavalas

Oργή του Λάκη Γαβαλά για τον ιερωμένο που τον έβρισε: Απατεώνες με ράσα, δεν είναι μοναχοί αυτοί (video)

Ο Λάκης Γαβαλάς μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τρεις μοναχούς