Χίλαρι Κλίντον – Ντόναλντ Τραμπ: Μια σύντομη ματιά στις διαφορετικές ζωές τους (Εικόνες)

Ώρες απομένουν μέχρι την ανακοίνωση του νικητή των αμερικανικών προεδρικών εκλογών. Χίλαρι Κλίντον και Ντόναλντ Τραμπ αναμετρούνται για το ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος του Λευκού Οίκου.

5821f2e01dc52497758b48fc

Μετά από οκτώ χρόνια προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, η Κλίντον θέλει να πάρει τα σκήπτρα από το «δημοκρατικό» πρόεδρο ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θέλει να επαναφέρει τους ρεπουμπλικανούς στην εξουσίας.

Ο τελευταίος αμερικανός πρόεδρος από το ρεπουμπλικανικό κόμμα ήταν ο Τζορτζ Μπους. Οι Αμερικανοι ψηφίζουν επίσης για το Κογκρέσο , για κυβερνήτες, τοπικά συμβούλια, τοπικούς αιρετούς αξιωματούχους και σε διάφορα τοπικά δημοψηφίσματα.

Το όνομα του νικητή των προεδρικών εκλογών δεν αναμένεται να γίνει γνωστό πριν από τις 05:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τετάρτης.

Το bcc στα πλαίσια των αμερικανών εκλογών ανέβασε ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό αφιέρωμα στις διαφορετικές ζωές Κλίντον και Τραμπ.

Δείτε τις φωτογραφίες


Η Χίλαρι Κλίντον γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο. Ο Ντόναλντ Τραμπ μεγάλωσε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.


Εκείνη ήταν στην ομάδα Ντιμπέιτ στο Λύκειο ενώ εκείνος πήγε στη στρατιωτική ακαδημία στη Νέα Υόρκη.


Η Κλίντον γνώρισε τον άντρα της, Μπιλ όταν και οι δυο ήταν φοιτητές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Yale. Ο Τραμπ γνώρισε την πρώτη του γυναίκα, Ιβάνα, μητέρα τριών παιδιών του, όταν εκείνη μετακόμισε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970.


Το 1974 η Χίλαρι, ως δικηγόρος, ήταν στην επιτροπή που επέβαλε τις κατηγορίες για το σκάνδαλο «Watergate» εναντίον του τότε προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον. Το 1976 ο Τραμπ ξεκινούσε την καριέρα του στο real estate στη Νέα Υόρκη.


Μπιλ και Χίλαρι Κλίντον με την κόρη τους, Τσέλσι το 1992 σε συνέδριο των Δημοκρατικών. Η Οικογένεια Τραμπ


Το 1995 η Κλίντον με λόγο της από το Πεκίνο ως «πρώτη κυρία», υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των γυναικών. Τον ίδιο χρόνο, ο Τραμπ βρίσκεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξαιτίας του Trump Plaza Casino.


Κλίντον έριξε την πρώτη της μπαλιά το 1994. Ο Τραμπ το 2004.


Η Κλίντον επισκέφτηκε τα ερείπια των Δίδυμων Πύργων, μια ημέρα μετά την τρομοκρατική επίθεση. Ο Τραμπ, όπως απεικονίστηκε σε φωτογραφία, μια εβδομάδα μετά.


Η Κλίντον κατέβηκε ως υποψήφια για την προεδρία πρώτη φορά το 2008 αλλά έχασε από τον Μπαράκ Ομπάμα. Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν παρουσιαστής για περισσότερα από 10 χρόνια στο τηλεπαιχνίδι – ριάλιτι «The Apprentice».


Καλοκαίρι του 2016: Και οι δυο είναι υποψήφιοι για την αμερικανική προεδρία με τα κόμματά τους.