Χημικά και καταστολή κατά των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ έξω από το υπ. Εργασίας

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Εργασίας όταν αστυνομικής δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν εργαζομένους και αλληλέγγυους που προσπάθησαν να κατασκηνώσουν μπροστά από το υπουργείο Εργασίας.

57766b401dc52491468b499a

Σύμφωνα με τις καταγγελίες από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν απρόκλητα, με αποτέλεσμα μικροτραυματισμούς αλλά και τη προσαγωγή δύο διαδηλωτών.

Είχε προηγηθεί συνάντηση εκπροσώπων των εργαζομένων με την Ράνια Αντωνοπούλου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η αναπληρώτρια υπουργός ζητούσε από τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν, κάτι που προφανώς δεν έγινε.

Υπενθυμίζουμε ότι από το πρωί το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» και οι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι ξεκίνησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η κινητοποίηση συμπίπτει με την πάροδο της εξάμηνης αναβολής του πλειστηριασμού του ακίνητου με το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ να βρίσκεται ξανά υπό απειλή.

Οι εργαζόμενοι, που λειτουργούν το εργοστάσιο με όρους αυτοδιαχείρισης και αμεσοδημοκρατίας για περισσότερο από 3 χρόνια ζητούν να διαχωριστεί το οικόπεδο της ΒΙΟΜΕ από τα υπόλοιπα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι της πτωχευμένης ΦΙΛΚΕΡΑΜ προς εκποίηση και να δοθεί μια οριστική λύση με την παραχώρηση του οικοπέδου που βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου. 

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…