Ξέσπασμα Ευαγγελάτου για Βέλος: «Μου κάνει εντύπωση ότι ο Δένδιας δεν έχει ξηλώσει γαλόνια» (video)

«Είναι ντροπή, είναι στίγμα, είναι μελανό σημείο και κάποιος φταίει για αυτό», τονίζει ο Νίκος Ευαγγελάτος

Ευαγγελάτος 1

Το ιστορικό αντιτορπιλικό, «Βέλος», του Πολεμικού Ναυτικού προσέκρουε στο κρηπίδωμα της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρή ζημιά στην πρύμνη του, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κατά των υπευθύνων που το άφησαν στη μοίρα του.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και κάποιο καιρό βρίσκεται αραγμένο στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και λειτουργεί ως πλωτό μουσείο, εκεί ακριβώς όπου εξαιτίας της θαλασσοταραχής και των ισχυρότατων ανέμων έπαθε αυτή την τεράστια ζημιά.

Ο δημοσιογράφος του MEGA Νίκος Ευαγγελάτος αναφέροντας το περιστατικό στην εκπομπή του «Live News» προχώρησε σε ένα πρωτοφανές ξέσπασμα κατά παντός υπευθύνου καθώς όπως φαίνεται υπάρχουν και συναισθηματικοί λόγοι, αφού όπως είπε υπηρέτησε τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό.

«Το ρήγμα της ντροπής»

«Αυτό το πλοίο που βλέπετε είναι πραγματικά ιστορικό. Είναι ένα πολεμικό πλοίο που συνδύασε δύο πράγματα. Την ικανότητα του στην προάσπιση άμυνας της χώρας και τη δημοκρατικότητα του Πολεμικού Ναυτικού. Με τον ηρωισμό των αξιωματικών και των ναυτών του, όταν ο τότε καπετάνιος του, ο ναύαρχος Παππάς το οδήγησε στην Ιταλία με όλα όσα ξέρετε.

Αυτή η εικόνα που βλέπετε, αυτό το ρήγμα, γιατί ρήγμα είναι δεν πρέπει να κρυβόμαστε, είναι ρήγμα της ντροπής, της ντροπής», ανέφερε αρχικά ο Νίκος Ευαγγελάτος.

«Δεν φταίει κανείς;»

«Πρέπει να πω ότι μου κάνει εντύπωση πως ο κ. Δένδιας, ο υπουργός Άμυνας δεν έχει ξηλώσει ακόμα γαλόνια, δεν ξέρω ποιου, δεν είναι δική μας δουλειά αυτό.

Πώς ανέχεται το υπουργείο άμυνας αυτή την εικόνα; Δεν φταίει κανείς; Δεν υπάρχει κανείς να ευθύνεται για αυτή τη ντροπή;

Toυτο το σκαρί ήταν δεμένο στη Θεσσαλονίκη σε ένα επικίνδυνο σημείο, είχε υποστεί ξανά ζημία τον προηγούμενο Μάρτη, γιατί το έχουν παρατήσει σε επικίνδυνο σημείο.

Βγήκε έκτακτο δελτίο από την προηγούμενη Τετάρτη που έκανε λόγω για 9 και 10 μποφόρ και δεν σκέφτηκε κανείς, δεν νοιάστηκε κανείς να προστατεύσει το πλοίο, το άφησαν έρμαιο των κυμάτων και των ανέμων.

Δεν γίνεται ένα πλοίο με αυτή την ιστορία αντί να βρίσκεται προστατευμένο να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση που βλέπουμε.

Ξέρετε τα πολεμικά πλοία βυθίζονται στο πόλεμο και όταν έχουν επιβιώσει από τους πολέμους και όταν έχουν κερδίζει πολέμους, δεν μπορούν να βυθίζονται σε ένα λιμάνι, είναι ντροπή, είναι στίγμα, είναι μελανό σημείο και κάποιος φταίει για αυτό το μελανό σημείο», τόνισε ο παρουσιαστής του MEGA σε έντονο ύφος.