Ξεσπάει η Γερασιμίδου στον ΣΚΑΪ: «Ο πρωθυπουργός δε λέει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για τις φωτιές»

«Μη με προκαλείτε, αυτές είναι οι εντολές απέξω».

gerasimidou 2

Η γνωστή ηθοποιός, Ελένη Γερασιμίδου, στο “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ  περιγράφει τις δραματικές στιγμές που έζησε με την οικογένειά της, ενώ το σπίτι της είχε παραδοθεί στις φλόγες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι χάθηκαν οι κόποι μιας ολόκληρης ζωής.

«Δεν μπορούν να διορθωθούν αυτά που χαθήκανε αυτά τελείωσαν το σπίτι θα γίνει πιο μικρό δεν πειράζει έχουμε ζήσει και σε χειρότερα αλλά απαιτεί χρήμα, χρόνο. Δυστυχώς, και αυτά που μείνανε δεν είναι κατοικήσιμα, νερό δεν υπάρχει για να καθαριστεί το σπίτι και δεν υπάρχει ρεύμα. Αλλά και να υπήρχε δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν περάσουν άνθρωποι ειδικοί να το δούνε, έχουνε καεί διακόπτες…», σχολιάζει αρχικά η κα Γερασιμίδου.

Σε ερώτηση αν ήταν η μόνιμη κατοικία όπου ζούσε πολλά χρόνια, η απάντηση της ηθοποιού συγκλονίζει: «ήταν η κατοικία που κάναμε με τους κόπους μια ζωής και προσωπικούς κόπους». Για τις απώλειες που υπέστησαν λόγω της φωτιάς η ηθοποιός ανέφερε επίσης: «Μείναμε χωρίς ρούχα τα παιδιά μου η κόρη κ ο γαμπρός μου, χωρίς παπούτσια χωρίς τίποτα, κάηκαν τα μισά βιβλία».

«Καταλάβαμε κατά τις 4:00 ότι η φωτιά πλησίαζε αλλά δεν το φανταζόμασταν επειδή μας έχει συμβεί άπειρα πολλές φορές. Στη γειτονιά έχουμε κινδυνεύσει πολλές φορές να καούμε, αλλά πρώτη φορά καήκαμε. Στις 4:00 η ώρα φύγαμε γιατί ήταν αφόρητος ο καπνός δεν βλέπαμε για να φύγουμε…»

«Μήνυμα σας είχε έρθει από το 112;», ρωτάει η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

«Όχι κανένα μήνυμα και τίποτα, καλά κάνετε και ρωτάτε».

Στη συνέχεια προσθέτει πού κατευθύνθηκαν φεύγοντας από το σπίτι, «Πήγαμε στο δρόμο κάτω στη Μαραθώνος προς το Γέρακα με άλλο κόσμο που είχε φύγει από το σπίτι του και από εκεί πήρα το χαμπέρι από τη γειτόνισσα που πεισματικά δεν ήθελα να φύγει από  το σπίτι της “καίγεται το σπίτι σου ” με κλάματα, “καίγεται, παρανάλωμα’, μου είπε. Εμείς καήκαμε και άλλος ένας συνάδελφος πιο κάτω», σχολίασε η ηθοποιός.

«Είπατε ότι έχετε εδώ εμπρηστές που είχαν βάλει στόχο την Παλλήνη για εμπρησμό, έχετε κάποιες ενδείξεις γιαυτό;»

«Όχι, δεν ξέρω άμα τον είχανε συλλάβει, τι να σας πω, δίπλα στο μουσικό γυμνάσιο μπήκε μια φωτιά σε χορτολιβαδικο σημείο και την ίδια μέρα το πρωί, όχι το χάραμα, μπήκε και άλλη. Γιατί να μην το βάλουνε “φιλέτο” είναι, το κομμάτι είναι “φιλέτο”, σχολίασε μεταξύ άλλων.

Τότε η δημοσιογράφος στο σημείο αυτό σχολίασε: «Και από τον ίδιο πρωθυπουργό αφέθηκε ανοιχτό το σενάριο εμπρησμού…»

Με την κ. Γερασιμίδου να απαντάει, «Ο πρωθυπουργός μιλάει για εμπρησμό των ιδιωτών, τσιγάρων κλπ…Ο πρωθυπουργός δε λέει ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για να μπούνε εκείνες οι ανεμογεννήτριες. Πράσινη ανάπτυξη χωρίς πράσινο, μη με προκαλείτε, αυτές είναι οι εντολές απέξω».

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις να σας πω πότε ήρθανε; Ήρθαν στις 6:00 η ώρα ή 5:00 ίσως θα πω, για να μην τους αδικήσω. Τουλάχιστον κατέσβησαν το σπίτι του συνάδελφου τότε πιο κάτω».

Τέλος, προσθέτει, «Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να καθαρίσουμε το σπίτι να μπούμε μέσα να σώσουμε ότι μπορούμε να σώσουμε, δεν μπορούμε να μπούμε όμως έτσι και δεν ξέρω τι άλλο μας παρέχει το κράτος δικαίου…κράτους στο οποίο κατοικώ. Αν υπάρχει κάτι θα το διεκδικήσω».

Βίντεο – Γερασιμίδου: «Δεν ήρθε κανένα μήνυμα από το 112 – Δεν έφτασε ποτέ πυροσβεστικό όχημα»

Τις δραματικές στιγμές που έζησε η γνωστή ηθοποιός περιέγραψε και στην τηλεόραση του Open.

Βίντεο – Γερασιμίδου: «Προσπαθούμε να μαζέψουμε τα κομμάτια μας μόνοι»

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…